Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Nejjednodušší a nejlepší kuře, co znám - KUŘE V SOLI

0.0
Nejjednodušší a nejlepší kuře, co znám - KUŘE V SOLI

Potřebné ingredience

1 kuře, 1 kg soli

Postup přípravy

Tento recept jsem zkoušela s jistými obavami, moc jsem tomu nevěřila. Ale výsledek byl skvělý, nebojte se, kuře není přesolené.

Do pekáčku nasypeme 1 kg soli...

... na to položíme omyté a očištěné kuře a lehce ho osolíme zvenku i zevnitř.

Pečeme na 200 stupňů asi 1,5 hodiny.

A to je vše, pak už jen odřízneme kůži, která se dotýká soli, naporcujeme a servírujeme :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

milkie 26. 10. 2009, 23:14
Mám dotaz. Peče se to celou dobu odkryté?
innael 28. 10. 2009, 14:26
@milkie Ano, peču to odkryté.
ssaassyy 14. 10. 2009, 11:20
Perfekt !!!. Ráno sem nevěděl co se zmraženým kuřetem.Vůbec se mi nechtělo vařit, krájet,podlívat a hlídat. Viděl sem Váš jednoduchý recept a proto sem to zkusil. Ještě jednou musím uznat ,že je to fakt super ! Pekl sem to v plynové troubě 2,5h. Dělalo se to úplně samo. Po sundání kůže je maso opravdu chutné a vůbec není suché. Prostě perfektní vaření pro chlapa. Klidně to sním jen tak s chlebem a pivkem ( musím však nechat ochutnat i manželce a dětem). Ještě jednou díky a prejí hezké dny. Martin R.
innael 14. 10. 2009, 12:24
@ssaassyy :-) To jsem moc ráda, že Vám kuřátko chutnalo. Tomuhle receptu nikdo moc nevěří, ani já jsem nevěřila, dokud jsem nezkusila. A hlavně nestrávíte u plotny půl dne, prostě se to šoupne do trouby a pak jen vyndá ;-)
Visnery 13. 10. 2009, 13:35
neni to moc suche?
sulipupi 28. 10. 2009, 10:08
@Visnery není vůbec, až je to k podivu a chutná, jak grilované (F). Dělám takto už roky a super
katkadu 13. 10. 2009, 13:51
@Visnery to znám (Y) . No nepeče se to ve šťávě, ale je to krásně křupkavé - mňamky.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie