(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Bozska polevka z nejlepsi dyne - Butternut

Potřebné ingredience
Dyne Butternut, cibulka, maslo, kapka oleje, vyvar, jedna smetana, sul, pepr. Mozno jeste kousek syru Gorgonzola
Postup přípravy
Cibulku osmazime dozlatava na masle a kapce oleje. Pak pridame na kosticky nakrajeny Butternut, osolime, opeprime, podlejeme vyvarem, ne moc jeste tam prijde pozdeji smetana a nechame dusit. Kdyz je Butternut meky, tak vse projedeme ponornym mixerem. Pridame smetanu a je li treba jeste dochutime soli a peprem. Polevka je hotova, ale kdo chce muze jeste v polevce nechat rozpustit kousek syru Gorgonzola - to ale pak uz neni kazdeho chut u nas to pak jim jen ja.
Je to nejlepsi dynova polevka kterou jsem jedla, je to diky druhu dyne Butternut. Bohuzel nevim jeji cesky nazev, tak mamci jestli znate tak prosim pisnete.
Je to nejlepsi dynova polevka kterou jsem jedla, je to diky druhu dyne Butternut. Bohuzel nevim jeji cesky nazev, tak mamci jestli znate tak prosim pisnete.

Dyne Butternut
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

JanaSku
(upraveno)
18. 11. 2011, 14:02
já tuhle dýni koupila v obchodě pod názvem "máslová dýně" Chystám se udělat polévku podle Vašeho receptu - už teĎ se mi sbíhají sliny

nahlásit
sharien
(upraveno)
23. 11. 2009, 12:15
Tak jsem vyzkousela a je moc dobra
A pridam par postrehu, bud takto nebo uvarena s divokym korenim je vyborna jako omacka k testovinam a asi by sla i ke knedliku. A jestli mate rada dyne, jite hokkaido? Mne osobne prijde jeste lepsi nez tato, takova vyraznejsi, ale zas tak obrovsky rozdil v nich neni. Tu pecu v troube nebo z ni prave delam polevku a "dynovu svickovou". A ma jednu velkou vyhodu, nemusi se jako jedina loupat


nahlásit

Jambi
(upraveno)
13. 10. 2009, 22:53
Dělám něco podobného i z jiných druhů dýní - jen ji napřed v troubě upeču, až lehce zezlátne a změkne, pak lžíci dužinu vydlábnu a postupuji už podobným způsobem. Používám kuřecí vývar a někdy do polévky přidám i trochu kuřecího masa a nahoru před podáváním hodím hrstku krutónků.

nahlásit

Marcela 1980
(upraveno)
16. 10. 2009, 10:17
@Jambi
Jaroslavo, ja uz take vyzkousela z jinych druhu dyni v ruznych podobach a vsechny chutnaly, ale tendle druh dyne je naprosto bozskej, uz pri loupani a krajeni tecou sliny jak krasne voni
Tak kdyz uvidite v obchode tak urcite kupte. Jinak ten napad z upecenim v troube muze byt taky moc dobry, urcite tomu da zase jinaci chut. To musim jeste prubnout


nahlásit

Jambi
(upraveno)
16. 10. 2009, 14:00
@Marcela 1980
určitě zkusím
dýňová polévka nemá chybu



nahlásit

Marcela 1980
(upraveno)
23. 10. 2009, 20:33
@Jambi
urcite
nahlásit