VÝBORNÝ DOMÁCÍ PERNÍK se švestkovými povidly a čokoládovou polevou

Potřebné ingredience
3 skleničky o obsahu 2 dcl polohrubé mouky, 2 skleničky cukru krupice, 2 sklen. mléka, necelá 1 sklen. oleje, 2 vejce, 1 kypřící prášek do perníku a 1 lžička normálního kypřícího prášku, 1 lžíce kakaa na pečení, švestková povidla asi 2,5 dcl a rum.
poleva: 125 gr másla, 1 lžíce kakaa a 2 lžíce cukru moučka.
Peče se 30 min. na 180°, zkusíme špejlí jestli je propečený.
Postup přípravy

Všechny sypké suroviny smícháme, přidáme vejce, olej a zahřáté mléko.

Tip: pokud se vám nechce dělat polevu, po upečení ho pocukrujte, můžete použít nějakou šablonu a hned ho sníst.

po vychladnutí rozkrojím..

opatrně vyndavám jednotlivé čtvrtky, které opatrně rozkrojím, máznu povidly smíchanými s rumem a dám zpátky na plech..

rozehřeji máslo, do kterého přidám kakao a cukr a mírně zchladlou polevu namažu na perník, posypu kokosem

perník je velmi křehký, proto je dobré ho dát na půl dne do ledničky drobet ztuhnout...

Přeji dobrou chuť. Je to rychlovka a pokud jste si sami vyrobili švestková povidla, tak neváhejte.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu























































