Zobrazit přihlášovací formulář

Grilování

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Špízy z kuřecího masa a zeleniny - dietka na grilu :-))

0.0
Špízy z kuřecího masa a zeleniny - dietka na grilu :-))

Potřebné ingredience

kuřecí maso - prsíčka nebo stehenní řízky, brambory vařené v slupce, kedlubna, lilek, cibule, paprika, česnek, olej, grilovací koření česnekové a grilovací klasické, grilovací hořčice, nezbytné špejle. Množství potravin neuvádím, záleží na tom pro kolik strávníků se špízy chystají a zda chceme mít špízy více masové nebo zeleninové.

Postup přípravy

Vzhledem k tomu že je čas grilování a já se snažím něco zhubnout a na druhou stranu se nechci ochudit o pochoutky na grilu aspoň jednou za čas, tak vymýšlím papání, které bude co nejmíň kalorické a přitom dobré :-)))
Kuřecí masíčko i zeleninu si den předem naložím do láku, maso nakrájím na kousky, zasypu grilovacím kořením, přidám lžíci grilovací hořčice a zaliju olejem.
Do druhé mísy si nakrájím na kolečka uvařené brambory, které nevařím úplně do měkka jako na salát, ale malinko dřív je vypnu, aby se pak na špejli nerozpadaly, brambory krájím neoloupané. Na kousky nakrájím lilek i kedlubnu a prosypávám česnekovým grilovacím kořením, celé pak zaliju olejem, ve kterém jsem rozmíchala rozetřený česnek - asi 5 stroužků, toho není nikdy dost :-), takto nakořeněné dám uležet do lednice. Druhý den si ještě nakrájím na kolečka cibuli a na kousky papriku a pak už střídavě píchám na špejle, tentokrát jsem přidala i sýrovou klobásu, ale ta není moc dietní, takže jsem hřešila :-)
No a pak už jen pořádně roztopit gril a šup se špízama tam, k tomu chutný salátek a přeji dobrou chuť :-)

takto vypadají špízy nachystané k šoupnutí na gril :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie