Zobrazit přihlášovací formulář

Legendární řezy Tatran

0.0
Legendární řezy Tatran

Potřebné ingredience

Piškot: 4 vejce, 120 g pískového cukru, 200 g polohrubé mouky, 0,5 kypřícího prášku do pečiva.
Sněhové bezé: 6 bílků, 330 g moučkového cukru, 1 lžíce octa, 2 lžičky Solamylu.
Meruňkový džem, meruňkový kompot (půlené plody).
2 smetany ke šlehání + 2 ztužovače.

Postup přípravy

Základní suroviny smícháme a upečeme piškot.
Bílky vyšleháme do pevného sněhu, přidáme cukr, ocet a Solamyl. Hutný sníh rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 30 minut na 160 stupňů, poté zeslabíme teplotu pod 100 stupňů a 20-30 minut dosoušíme.
Piškot potřeme meruňkovou marmeládou a přiklopíme obráceným plátem bezé. Necháme v chladu odpočinou.
Poté nakrájíme na kostky a ozdobíme šlehačkou a polovinou meruňky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 22. 10. 2009, 15:57
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Pavluseee 26. 10. 2009, 14:57
@Ilonáček (L) (L) (L)
Zrušený účet 22. 10. 2009, 7:42
(clamp) (clamp) (Y)
Pavluseee 22. 10. 2009, 8:40
@ Díky, Heli. (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie