(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Mexické fazole dušené
Potřebné ingredience
400g tmavých fazolí, 1 čerstvá paprika, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 3 rajčata, 3 lžíce oleje, 1 masox, bazalka, tymián, 3 špetky mleté papriky ( může být i pálivá ), sůl a mletý pepř dle chuti, voda na uvaření fazolí
Postup přípravy
Den předem namočené fazole uvaříme v 1,5l nesolené vody. Cibuli drobně nakrájíme,osmahneme ji na oleji,přidáme papriku a česnek, tuto směs přisypeme do fazolí, ze kterých se téměř vyvařila voda, přidáme nakrájená rajčata , na proužky pokrájenou papriku, sůl a pepř. Masox rozdrobíme do pokrmu, přidáme bazalku , tymián, dusíme,až jsou fazole hodně měkké, podáváme s chlebem.
Obměna: přidat na proužky nakrájenou anglickou slaninu nebo na kolečka pokrájenou klobásu
Obměna: přidat na proužky nakrájenou anglickou slaninu nebo na kolečka pokrájenou klobásu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
EVA.Z.
(upraveno)
6. 4. 2014, 14:13
dnes jsem dělala vaše fazole a jsou naprosto výborné žádný kečup žádná klobása a přece tak dobré a ZDRAVÉ moc díky recept budu určitě dělat častěji
kurel
(upraveno)
12. 3. 2010, 11:18
Super receptík, chutnalo to i mým a dokonce i , který luštěniny moc nemusí.
tadysek
(upraveno)
12. 3. 2010, 15:19
@kurel
Bohunko, díky, jsem ráda, že chutnalo, naši mají luštěniny též rádi, jakbysmet, právě kvůli němu jsem tento receptík "objevila". Pěkný den, Andrea