(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Kapustové závitky s mletým masem
Potřebné ingredience
Kapustové listy, 100 g rýže (dávám jeden pytlík), cca 400 g mletého masa, 1 vejce, 2 cibule, 2 stroužky česneku, majoránka, plátky anglické slaniny, 1 až 2 lžíce oleje, cca 200 ml kečupu, cca 200 ml zeleninového vývaru, sůl, pepř
Postup přípravy
Nejprve běžným způsobem uvaříme rýži (dělám ji na divoko). Mezitím si uvařím v osolené vodě umyté kapustové listy - cca 2-3 minuty od doby varu (tak aby byly listy měkké a vhodné k manipulaci). V míse rozmícháme mleté maso s vejcem, jednou nastrouhanou cibulí, nastouhaným česnekem a majoránkou. Přidáme uvaženou rýži, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Do středu kapustových listů rozdělíme masovou směs, listy zabalíme. Pro lepší chuť doporučuji listy ještě obalit plátky slaniny. Na fotce nemám.
V kastrole rozpálíme olej, vložíme zbytek nakrájené slaniny a druhou cibuli - vše spěníme. Vložíme připravené závitky, podlijeme kečupem a zeleninovým vývarem. Zakryjeme pokličkou a dusíme 45 minut. Pak poklici odkopíme a závitky dopečeme. Podáváme s vařeným bramborem.
V kastrole rozpálíme olej, vložíme zbytek nakrájené slaniny a druhou cibuli - vše spěníme. Vložíme připravené závitky, podlijeme kečupem a zeleninovým vývarem. Zakryjeme pokličkou a dusíme 45 minut. Pak poklici odkopíme a závitky dopečeme. Podáváme s vařeným bramborem.
Smíchané mleté maso s nastrouhanou cibulí, česnekem, uvařenou rýži, vejcem, majoránkou, solí, pepřem
Naplněné a zabalené kapustové listy
Na oleji spěním cibuli se zbylou slaninou
Připravené závitky na pečení. Zalité kečupem a zeleninovým vývarem
Závitky po sundání poklice
Přeji dobrou chuť. Jestli si také pochutnáte - ráda se podělím o Vaše chuťové zážitky :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mia 5
(upraveno)
6. 4. 2018, 19:20
malmar
(upraveno)
8. 12. 2017, 21:37
markízka
(upraveno)
8. 12. 2017, 13:05
Už dlouho jsem chtěla tento recept vyzkoušet a v týdnu jsem vařila kapustu a pár listů jsem si schovala.Dnes jsem uvařila na oběd a bylo to opravdu výborné. Určitě se budu k Vašemu vynikajícímu receptu vracet.
laskonka333
(upraveno)
1. 10. 2015, 14:39
plamenek
(upraveno)
30. 9. 2015, 21:39
Dělám to samé, jen ne kapustu, ale zelí. Zbytek zelí pokrájím a nasypu ještě do pekáčku. Když mám zbytek kysaného zelí, tak ho tam taky dohodím(pokrájené, bez nálevu). Jinak z kapusty dělám kapustové karbanátky s uzeným masem. Mám ráda i dušenou kapustu ochucenou česnekem.
Kaťulka
(upraveno)
2. 5. 2011, 20:10
úžasný recept Měli jsme v neděli a všem moc chutnalo.
veri
(upraveno)
28. 5. 2011, 9:12
@Kaťulka
Milá Katko, tak to mě těší
saskula
(upraveno)
27. 2. 2015, 21:58
@veri
Moc děkuji za Váš recept, je to vynikající jídlo, děti to milujou, dělam podle vašeho receptu po třetí
veri
(upraveno)
30. 9. 2015, 21:30
@saskula
Děkuji za hezká slova