Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Bramborová buchta - výborná, nadýchaná, ta se povede

0.0
Bramborová buchta - výborná, nadýchaná, ta se povede

Potřebné ingredience

hrnek mléka, 1 kostička kvasnic, 1 maličká lžička cukru ( krystal ) = udělat kvásek,
po té přidat 3 vejce, 1/2 hrnku oleje,1 lžíce drceného kmínu, 3 stroužky česneku ( velké a nakrájené na malé kousíčky nebo propasírované ), sůl ( podle chuti, já to dělám slanější ), 1 lžíce podravky nebo jiného pol. koření, majoránka ( s ní nešetřím ), 3 veliké syrové brambory ( nastrouhané na jemném struhadle a vymačkané od vody - tu vodu z nic přidávám do bramborové polévky, kterou skoro vždycky k tomu dělám ), 2 hrnky hr. mouky a 1hrnek pol. mouky. Vše pořádně promíchat, ať je to hustší, kdyby bylo málo, přidat pol. mouku. Nechat kynout. Po vykynutí dát na vymazaný plech ( já to dávám na pečicí papír, vymazaný olejem ( nešetříme ) - nechci pak drhnout plech). Ještě někdy přidám nakrájenou anglickou na kousky a pokladu to do buchty nebo rovnou už dávám při míchání buchty. Péct cca na 180 , až povrch zezlátne, až do světle hněda ( pak pomazat máslem a dát ještě chvilku do trouby ). Je moc dobrá, vždycky se mi povede a to už to dělám podle oka.

Postup přípravy

viz výše.

V kvásku, už brambory, koření, vejce, olej

Dosypaná mouka

Zamícháno - pořádně

Asi taková hustota, nevím jestli je to z toho patrné

Suroviny

Kyne

A kyne

Připravený plech

Na plechu

V troubě

Přidáno máslo a šup na dopečení do trouby

Upečeno

Nakrojeno

Tuhle polévku k tomu dělám - BRAMBOROVÁ

A jíme

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

krišon 9. 4. 2016, 13:07
U babičky byla ke každé bramboračce ...výborná
laskonka333 19. 7. 2013, 9:49
(Y) (Y) (Y)
novackova 19. 7. 2013, 9:13
u nás tomu říkáme Bác ,-) (F)
Paluna (upraveno) 2. 2. 2019, 9:06
(Y) (Y) (Y) Moc děkuji za super recept na bramborovou buchtu. Je to přesně taková, jakou dělávala moje babička. Místo oleje dávám rozpuštěné sádlo (3/4 hrnku), na kostičky nakrájené uzené maso.Protože máme všichni rádi opečené "rohy", tak dělám do muffinové formy, kterou vymažu sádlem.. A to jsem si naběhla, dělám na všechny oslavy, celá rodina jí miluje.. Ještě jednou moc děkuji (F) (F)
marky18 8. 3. 2013, 22:08
Díky za tip (clamp) (clamp)
moltynka 13. 2. 2013, 14:03
Je výborná, děkuji za receptík, jinou už nedělám a vždycky se mi povede a zapráší se po ní ,-) (Y)
vendinka 23. 5. 2010, 17:28
povedla se a je vynikající (Y) (Y) (Y), doporučuji nešetřit majoránkou a solí ,-) ,-) ,-)
pipisek 14. 5. 2010, 19:19
Hezký den Andreo,také ji dělám podobně.U nás ji říkáme Bramborka.Místo oleje dávám povolené sádlo ve kterém jsem povolila škvarky,také přidávám pepř a špetku kmínu.Na vymazaný plech nebo pečící papír sypu celý mák nebo kmín.Bude zase maličko jiná a s tou bramboračkou mňaminka.Tak třeba ji vyzkošíte zase jinak.Já tu vaši určitě prubnu (jidlo) (jidlo) (Y) (Y). Petra
Vlasta33 5. 11. 2009, 12:41
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) může být dobré (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
spelinka 5. 11. 2009, 13:22
@Vlasta33 je ;-)
Ilonáček 5. 11. 2009, 11:03
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
spelinka 5. 11. 2009, 11:52
@Ilonáček DĚKUJI ;-), je dobrá

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie