Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

SMĚS NA TOPINKY Z CUKETY

0.0
SMĚS NA TOPINKY Z CUKETY

Potřebné ingredience

2 dcl oleje,
500g cibule,
1 kg cukety ( nakrájené na drobné kostky),
1kg očištěných paprik ( nakrájené na kolečka nebo menší proužky),
1 ostrý kečup (520 gr),
lžička soli , lžička cukru , 6 lžíc worchestru , 6 lžíc sojové omáčky

Postup přípravy

Ve větším hrnci si na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme ostatní suroviny a 15 minut dusíme. Poté dáme do sklenic a sterilujeme(20minut při 85 stupních). Tato směs je skvělá nejen na topinky ale můžete s ní zkoušet i jiné variace. (např. pokrájíte kuřecí játra(nebo i kuřecí prsa), orestujete, přelijete touto směsí, necháte prohřát a podáváte společně s rýží // nebo můžete vyzkoušet : sojové maso povaříte jak je uvedeno v návodu na obalu, vymačkáte z něj vodu a chvíli orestujete na pánvi, zalijete směsí, necháte prohřát a podáváte s těstovinami( můžete posypat strouhaným sýrem) nebo s rýží - skvělé pro ty kdo neradi maso). Přeji dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

novackova 8. 7. 2014, 10:17
(Y) (Y) (Y) (F)
martina hřebačková 8. 7. 2014, 6:00
musím se také podělit o tento výborný recept, dělala jsem o víkendu prvně a musím říct,že super mňamka, všem moc chutnalo- dělala jsem ho takto- na olivovém oleji jsem zpěnila 500g cibule nakrájené na kostky přidala jsem prolisovaný česnek 7-8ks,1 protlak,1kg oloupaných rajčat,1 čer.papriku víc jsem neměla,1kg nastrouhané cukety,1 ostrý kečup,4 feferonky,2 lžičky soli,lžíci cukru,6 lžic sojovky. Vařila jsem na mírném ohni 40 min. Horké plnila do sklenic a otočila dnem vzhůru. :-)
Obelixova 8. 7. 2007, 10:22
Ahojky ja tuto směs delám také ale trochu jinak 1/5kg cibule na kostičky trochv osmažit,2kg cuketynakrájet na kostičky,2 lžíce oleje,1kg paprik nakrájené na nudličky,6lžic wolšestru,6lžic sójové omáčky,1 sladký a1 ostrý kečup 2 lžíce cukru, sůl dle chuti, vše trochu povařit a plnit do sklenic,sterilujeme 30minut. Je to moc dobré já to dávám i pod pečené maso, (clamp) (Y) (clamp) (Y)
LenkaaWilliam 8. 7. 2007, 10:29
@Obelixova To musí být také dobré,hned si to zapíšu. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Mi to tedy nesterilujeme protože by to byla zbytečná práce. Tady se ta směska ani zkazit nestihne. (H) (H) (H) ;-) ;-) ;-)
Obelixova 8. 7. 2007, 11:10
@LenkaaWilliam já ji sterilizuji protože ji musim udělat hodně u nás se jiná nejí a musí vydržet celou zimu a syn si ji delá ješte tak že nakrájí silný párek na kolečka a opeče ,na to dá tuto směs prohřeje a jí s chlebem nebo pečivem. (Y) (Y) (Y) (Y) :-$ :-$
LenkaaWilliam 8. 7. 2007, 11:23
@Obelixova Rychlé, jednoduché, levné a hlavně dobré (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie