Králík plněný sušenými švestkami s vůní slivovice
Potřebné ingredience
1 středně velký králík | 300 g kuřecích prsíček | 100 g sušených švestek | 1 dcl smetany | 1/2 dcl slivovice | 1 balení MAGGI Harmonie Chuti s bylinkami | muškátový květ | mletý bílý pepř | sůl | máslo na potření
Postup přípravy
Králíka vykostíme, rozprostřeme na potravinovou fólii a lehce naklepeme.
Kuřecí prsíčka umeleme, promícháme se smetanou, osolíme, opepříme, přidáme Harmonii Chuti s bylinkami, muškátový květ a slivovici. Důkladně promícháme.
Sušené švestky přelijeme vroucí vodou a necháme je 3 minuty nabobtnat.
Na králíka navrstvíme kuřecí směs a na tuto směs pak poklademe odkapané švestky.
Pomocí potravinové fólie maso opatrně zavineme, převážeme provázkem, vložíme do pekáčku, mírně podlijeme vodou a v troubě vyhřáté na 150°C pečeme zakryté asi 40 minut.
Z masa pak odstraníme potravinovou folii a králíka potřeme máslem. Odkryté maso dopečeme při 180°C, aby získalo barvu.
Kuřecí prsíčka umeleme, promícháme se smetanou, osolíme, opepříme, přidáme Harmonii Chuti s bylinkami, muškátový květ a slivovici. Důkladně promícháme.
Sušené švestky přelijeme vroucí vodou a necháme je 3 minuty nabobtnat.
Na králíka navrstvíme kuřecí směs a na tuto směs pak poklademe odkapané švestky.
Pomocí potravinové fólie maso opatrně zavineme, převážeme provázkem, vložíme do pekáčku, mírně podlijeme vodou a v troubě vyhřáté na 150°C pečeme zakryté asi 40 minut.
Z masa pak odstraníme potravinovou folii a králíka potřeme máslem. Odkryté maso dopečeme při 180°C, aby získalo barvu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé