pomerančové jazýčky
Potřebné ingredience
200g cukr moučka, 200g másla, 1 sáček vanilinu, 2 vejce, půl lžíčky mletého zázvoru, kůra z 1 pomeranče, 400g polohrubé mouky
Postup přípravy
Do mísy nasypeme cukr, nakrájené změklé máslo a vyšleháme do pěny.Přidáme vanilin, vejce, a znovu cca 1 min šleháme.Přisypeme zázvor, nastrouhanou pomerančovou kůru a mouku.Vařečkou umícháme těsto.Sáček z hladkou trubičkou naplníme a na plech s pečícím papírem stříkáme slzičky nabo jazýčky.Pečeme při 170 asi 5-8 minut.Po vychladnutí namáčíme část v tmavé čokoládě.Lze posypat hoblinkami z bílé čokolády na neztuhlou tmavou čokoládu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
24. 11. 2009, 17:44