(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Pečené plněné lilky s klobásou a mozzarelou
Potřebné ingredience
Co budeme potřebovat (pro 4 osoby)
2 podélně rozkrojené lilky
2 lžíce olivového oleje
75g natenko nakrájené klobásy (nejlépe chorisa), ale dá se použít jakákoliv dle chutě
2 najemno nakrájená rajčata
1 červenou papriku
150g mozzarely
sůl,pepř
Postup přípravy
Pečené lilky jsou chutným a rychlým pokrmem, který v těchto teplých dnech oceníme jako lehčí večeři. Zejména pro ty, kteří lilky v ochodech obcházejí v uctivé vzdálenosti, je tato dobrota báječnou příležitostí k seznámení.
Kterak na lilek
Troubu rozehřejte na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180.
Z lilků vyberte dužinu, jemně ji nasekejte a dejte stranou. Rozpůlené lilky položte na plech, pokapejte polovinou oleje, potom osolte, opepřete a pečte asi 10 minut.
Kolečka klobásy mezitím opékejte ve zbývajícím oleji asi 3 minuty, pak přidejte dužinu z lilků a smažte ještě 2 minuty. Přihoďte rajčata a papriku a prohřívejte další minutu.
Směs odstraňte z ohně, nechte chvilku vychladnout a vmíchejte mozzarelu. Osolte a opepřete.
Plech s opečenými lilky vyjměte z trouby, naplňte je směsí a vraťte zpět do rozpálené trouby.
Asi za 8 minut by měli krásně změknout a zezlátnout.
K této voňavé lahůdce doporučuji podávat čerstvé pečivo.
Přeji Vám příjemný gurmánský zážitek!
Kterak na lilek
Troubu rozehřejte na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180.
Z lilků vyberte dužinu, jemně ji nasekejte a dejte stranou. Rozpůlené lilky položte na plech, pokapejte polovinou oleje, potom osolte, opepřete a pečte asi 10 minut.
Kolečka klobásy mezitím opékejte ve zbývajícím oleji asi 3 minuty, pak přidejte dužinu z lilků a smažte ještě 2 minuty. Přihoďte rajčata a papriku a prohřívejte další minutu.
Směs odstraňte z ohně, nechte chvilku vychladnout a vmíchejte mozzarelu. Osolte a opepřete.
Plech s opečenými lilky vyjměte z trouby, naplňte je směsí a vraťte zpět do rozpálené trouby.
Asi za 8 minut by měli krásně změknout a zezlátnout.
K této voňavé lahůdce doporučuji podávat čerstvé pečivo.
Přeji Vám příjemný gurmánský zážitek!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé