(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Pomerančové cukrovíčko

Potřebné ingredience
200 g hladké mouky, 150 g změklé Hery, 100 g moučkového cukru, 30g solamylu, 1 vejce, nastrouhaná pomerančová kůra z 1 většího pomeranče (lze nahradit pomerančovou trestí)
Postup přípravy
Všechny přísady zpracujeme rukama, aby těsto bylo lesklé a hladké a dáme na hodinku do lednice. Pak už stačí jen rovnoměrně vyválet a vykrájet. Je to máslové těsto, takže brzy měkne, doporučuji si dávku rozdělit na poloviny. Vyvaluji na silikonové podložce, drobet podsypu hladkou moukou a přes fólii vyválím.
Pečeme na pečícím papíře ve vyhřáté troubě na 180 C, já mám horkovzdušnou, takže každá mamka si to musí pohlídat, jak jsou okraje narůžovělé, vyndáme a přendáme na talíř vychladnout.
Vchladlé slepujeme Nutelou, lze slepovat i máslovým krémem ochuceným pomerančovou šťávou, ale Nutela je lepší.
Potíráme polevou připravenou z čerstvě vymačkaného pomeranče a moučkového cukru. Poleva by se měla krásně táhnout. Nanášíme štětcem a zdobíme barevným máčkem či jinými ozdůbkami.
Pečivo krásně voní a chutná po pomerančích, je krásně křehké a hlavně vynikající.
Pečeme na pečícím papíře ve vyhřáté troubě na 180 C, já mám horkovzdušnou, takže každá mamka si to musí pohlídat, jak jsou okraje narůžovělé, vyndáme a přendáme na talíř vychladnout.
Vchladlé slepujeme Nutelou, lze slepovat i máslovým krémem ochuceným pomerančovou šťávou, ale Nutela je lepší.
Potíráme polevou připravenou z čerstvě vymačkaného pomeranče a moučkového cukru. Poleva by se měla krásně táhnout. Nanášíme štětcem a zdobíme barevným máčkem či jinými ozdůbkami.
Pečivo krásně voní a chutná po pomerančích, je krásně křehké a hlavně vynikající.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Kikina07
(upraveno)
8. 12. 2009, 13:18
opravdu mňam mňam zase
zase trochu jiná chuťová kombinace




nahlásit

Esterajda
(upraveno)
7. 12. 2009, 18:31
vypadá zajímavě.. určitě vyzkouším

nahlásit
Mikleska
(upraveno)
8. 12. 2009, 9:39
@Esterajda
Jani vyzkoušejte, je to moc dobré
nahlásit