Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept

Dvoubarevné slepované hřebínky

0.0
Dvoubarevné slepované hřebínky

Potřebné ingredience

Suroviny : 300 g hladké mouky, 180 g másla nebo Hery, 90 g moučkového cukru, špetka soli, půl lžičky citrónové kůry, 3 žloutky, půl balíčku vanilkového cukru, 1 lžička kakaa.
Broskvový džem na slepení.

Postup přípravy

Z uvedených surovin bez kakaa vypracujeme těsto, asi pětinu oddělíme a zapracujeme do ní kakao. Obě těsta zabalíme a necháme v chladnu odpočinout. Potom těsta (každé zvlášť) rozválíme na sílu 2 mm a z tmavého nařežeme proužky, které rozložíme (nejlépe rovnoběžně) na světlé těsto tak, aby mezery byly zhruba stejně široké, jako nařezané proužky. Potom plát opatrně přejedeme válečkem, aby se obě těsta spojila. Z plátu vykrájíme hřebínky a pečeme je na plechu s papírem na pečení při 170°C asi 7 minut. Upečené zchladlé hřebínky po dvou slepíme broskvovým džemem.
Odkrojky těsta znovu zpracujeme a použijeme na jiné cukroví - tyto odkrojky byly použity na mramorové rohlíčky s karamelovým krémem.
viz všechny užasné recepty na www.sladkosti.net :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie