Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Karamelové dortíčky s čokoládovou polevou

0.0
Karamelové dortíčky s čokoládovou polevou

Potřebné ingredience

Suroviny : 400 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 2 vejce, 250 g másla, špetka soli, 1 balíček vanilkového cukru, 2 lžíce karamelové polevy v tubě a 1 karamelový pudink.
Krém: 100 g másla, 1 lžíce moučkového cukru, půl plechovky salka uvařeného na karamel, 200 g strouhaných vlašských ořechů, podle chuti rum.
Rozpuštěná tmavá a bílá čokoláda a karamelové kuličky.

Postup přípravy

Na krém vyšleháme změklé máslo a moučkový cukr do pěny. Přidáme salko uvařené na karamel, ořechy a rum, směs dobře promícháme a uložíme na chladné místo.
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, zabalíme je do fólie a necháme v chladničce odležet. Potom těsto rozválíme na sílu 3 mm a formičkou vykrájíme šestiúhelníky (nebo kolečka). Pečeme je na plechu s papírem na pečení po dobu asi 7 minut při 170°C. Upečené zchladlé šestiúhelníky po dvou slepíme krémem a přelijeme rozpuštěnou tmavou čokoládou. Do tekuté polevy kápneme na střed dortíčků trošku rozpuštěné bílé čokolády, párátkem ji hvězdicovitě roztáhneme a nakonec ještě dortíčky ozdobíme karamelovými kuličkami.
viz všechny užasné recepty na www.sladkosti.net :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 5. 12. 2009, 19:46
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
stencon 5. 12. 2009, 16:04
Vypadají luxusně (Y) (Y) (Y) (Y)
Boňule 5. 12. 2009, 12:10
No teda vypadají luxusně a určitě tak i chutnají, kde se dá koupit ta karamelová poleva v tubě a kuličky? Slyším o tom prvně. Díky! (Y)
isa83 6. 12. 2009, 8:45
@Boňule Dobry den, sice dekuju ze se vam libej ,pridala jsem k receptu www stranku kde pani vsechno popisuje ,skuste se juknou t taky tam ja pecu od pani,a jelikoz s kamaradkou skosime tuty recepty dali jsme je i Vam maminkam at je vyskousite take..nektere jsou opravdu skvele :)
isa83 6. 12. 2009, 8:45
@Boňule Dobry den, sice dekuju ze se vam libej ,pridala jsem k receptu www stranku kde pani vsechno popisuje ,skuste se juknou t taky tam ja pecu od pani,a jelikoz s kamaradkou skosime tuty recepty dali jsme je i Vam maminkam at je vyskousite take..nektere jsou opravdu skvele :) recept je od pani na www strankach

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie