Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Oříškové podkůvky s jahodovým džemem

0.0
Oříškové podkůvky s jahodovým džemem

Potřebné ingredience

Suroviny : 400 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 100 g strouhaných pražených lískových oříšků, 2 vejce, 250 g Hery, špetka soli, 1 balíček vanilkového cukru, špetka tlučeného hřebíčku, kůra z poloviny menšího pomeranče.
Jahodový džem na slepení, rozpuštěná bílá čokoláda na polití a sekané pistáciové oříšky na ozdobení

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme na válu těsto, zabalíme je do potravinářské fólie, uložíme do chladničky a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Potom těsto rozválíme na sílu 2-3 mm, formičkou vykrájíme podkůvky a rozložíme je na plech s pečícím papírem. Pečeme při 170°C po dobu 6-7 minut. Upečené zchladlé podkůvky po dvou slepíme jahodovým džemem, přelijeme rozpuštěnou bílou čokoládou a ozdobíme nadrobno nasekanými pistáciovými oříšky.
viz všechny užasné recepty na www.sladkosti.net :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

havroska 7. 12. 2009, 10:56
*-)podle složení můžou být dobré, podle obrázku lákavé,ale podle těch pistácií věřím že jsou úúúúúúúúúžasné (Y) (Y) (Y)
Ilonáček 5. 12. 2009, 19:46
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
backa 5. 12. 2009, 16:43
(Y)ty jsou moc hezké (Y) s těmi pistáciovými oříšky |:o) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie