(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Oříškové podkůvky s jahodovým džemem
Potřebné ingredience
Suroviny : 400 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 100 g strouhaných pražených lískových oříšků, 2 vejce, 250 g Hery, špetka soli, 1 balíček vanilkového cukru, špetka tlučeného hřebíčku, kůra z poloviny menšího pomeranče.
Jahodový džem na slepení, rozpuštěná bílá čokoláda na polití a sekané pistáciové oříšky na ozdobení
Postup přípravy
Z uvedených surovin vypracujeme na válu těsto, zabalíme je do potravinářské fólie, uložíme do chladničky a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Potom těsto rozválíme na sílu 2-3 mm, formičkou vykrájíme podkůvky a rozložíme je na plech s pečícím papírem. Pečeme při 170°C po dobu 6-7 minut. Upečené zchladlé podkůvky po dvou slepíme jahodovým džemem, přelijeme rozpuštěnou bílou čokoládou a ozdobíme nadrobno nasekanými pistáciovými oříšky.
viz všechny užasné recepty na www.sladkosti.net :)
viz všechny užasné recepty na www.sladkosti.net :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
havroska
(upraveno)
7. 12. 2009, 10:56
podle složení můžou být dobré, podle obrázku lákavé,ale podle těch pistácií věřím že jsou úúúúúúúúúžasné
Ilonáček
(upraveno)
5. 12. 2009, 19:46
backa
(upraveno)
5. 12. 2009, 16:43
ty jsou moc hezké s těmi pistáciovými oříšky