(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Pardubické perníčky

Potřebné ingredience
60 g másla, 180 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce medu, 2 vejce, 1 lžička jedlé sody, 500 g hladké mouky, 1 lžička perníkového koření, tuk na vymazání plechu, žloutek na potření
Postup přípravy
Tuk, moučkový a vanilkový cukr, med, vejce a jedlou sodu dáme do kastrůlku, vložíme do horké vodní lázně a rozehřejeme, až se všechny suroviny dokonale spojí. Necháme trochu vychladnout.
Přidáme mouku, perníkové koření a zpracujeme vláčné, spíše tužší těsto.
Perníčky vložíme do středně předehřáté trouby a zvolna pečeme 10 - 15 minut dorůžova.
Ihned po vytáhnutí z trouby potřeme žloutkem, z plechu je vytáhneme vychladlé.
Perníčky necháme pár dnů v chladu odležet, pak zdobíme.
Přidáme mouku, perníkové koření a zpracujeme vláčné, spíše tužší těsto.
Perníčky vložíme do středně předehřáté trouby a zvolna pečeme 10 - 15 minut dorůžova.
Ihned po vytáhnutí z trouby potřeme žloutkem, z plechu je vytáhneme vychladlé.
Perníčky necháme pár dnů v chladu odležet, pak zdobíme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Jitullej
(upraveno)
27. 9. 2010, 20:59

nahlásit