LINECKÉ CUKROVÍ A JEHO ZDOBENÍ,LINECKÝ JEŽCI S MARCIPÁNEM
Potřebné ingredience
Těsto na linecké,nejlepší jaké jsem kdy jedla:
42dkg hladké mouky,14dkg moučkového cukru,28dkg hery,citronová kůra,1 vanilkový cukr,2 žloutky.
Na zdobení:čoko polevu,bílou polevu(kupuji tu v sáčku,odstřihne se jen růžek),cukrové zdobení
Postup přípravy
udělám si 2 kolečka bílou čokopolevou,hned do té tmavé,nenechávám zaschnout
párátkem jedu od jednoho kraje ke druhému asi ve 4 místech
udělá to pěkný vzor
když mám asi 4x projeto,potom v místech kde je velká mezera dělám to stejné ale od středu
dělám vždy jen po 2 kouscích aby poleva opravdu nestihla zaschnout,udělám a jdu na další dva...
je hotovo,ostatní zbobím podle fantazie,kokosem,mletými ořechy,cukrovím zdobením atd...
a ještě jednou...
LINECKÝ JEŽEČCI...nejsou slepovaní,jen polito čokopolevou a ozdobeno marcipánovými jablíčky,hruškami a houbičkami
a tady máslové strojkové,třená kolečka,vanilkové rohlíčky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé