Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Čokoládové pusinky nízkobílkovinné (PKU)

0.0
Čokoládové pusinky nízkobílkovinné (PKU)

Potřebné ingredience

2g Loprofin statt Eiklar; 40g vařící vody; 50g studené vody; 100g moučkového cukru, 50g mletých Loprofin Flakes Schoko nebo Lp ringlets (Milupa); 50g NB čokolády

Postup přípravy

Do vysoké mísy na šlehání nalijeme 40ml vařící vody, přidáme 2g statt Eiklar (půl čajové lžičky) a rozmícháme, dáme na 0,5-1 hodinu do chladu (dávala jsem ven, můžeme dát i do lednice). Poté přilijeme 50ml studené vody z lednice. Šleháme na nejvyšší stupeň ručním šlehačem cca 2-3 minuty, až hmota úplně ztuhne jako sníh z bílků. Poté zašleháme cukr, cca další 2-3 minuty. Vmícháme strouhanou čokoládu a flakes (ringlets). Zdobičkou tvoříme na plechu vyloženém pečícím papírem pusinky. Pečeme na 140 °C horkovzduch 15-20 minut. Z této dávky mi vyšlo 83 pusinek.

Použila jsem vanilkovou čokoládu od firmy Diät - Versand - Konditorei HUBER (35 mg fenylalaninu / 100 g).

Celý recept:
Fenylalanin: 28,5 mg
Bílkoviny: 0,9 g
Tuky: 25 g
Sacharidy: 123 g
Energie / Energie: 3772 / 899 kJ / kcal

1 ks
Fenylalanin: 0,34 mg
Bílkoviny: 0,01 g
Tuky: 0,3 g
Sacharidy: 1,5 g
Energie / Energie: 45 / 11 kJ / kcal

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie