(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Oříškové podkůvky s jahodovým džemem
Potřebné ingredience
400 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 100 g strouhaných lískových oříšků, 2 vejce, 250 g Hery, špetka soli, 1 balíček vanilkového cukru, kůra z poloviny menšího pomeranče.
Jahodový džem na slepení, rozpuštěná bílá čokoláda na polití a sekané pistáciové oříšky na ozdobení.
Postup přípravy
Z uvedených surovin vypracujeme na válu těsto, zabalíme je do potravinářské fólie, uložíme do chladničky a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Potom těsto rozválíme na sílu 2-3 mm, formičkou vykrájíme podkůvky a rozložíme je na plech s pečícím papírem. Pečeme při 170°C po dobu 6-7 minut. Upečené zchladlé podkůvky po dvou slepíme jahodovým džemem, přelijeme rozpuštěnou bílou čokoládou a ozdobíme nadrobno nasekanými pistáciovými oříšky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
27. 12. 2009, 22:26
Jarmila1
(upraveno)
18. 12. 2009, 8:36
jazavka
(upraveno)
18. 12. 2009, 6:16