Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Oříškové podkůvky s jahodovým džemem

0.0
Oříškové podkůvky s jahodovým džemem

Potřebné ingredience

400 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 100 g strouhaných lískových oříšků, 2 vejce, 250 g Hery, špetka soli, 1 balíček vanilkového cukru, kůra z poloviny menšího pomeranče.
Jahodový džem na slepení, rozpuštěná bílá čokoláda na polití a sekané pistáciové oříšky na ozdobení.

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme na válu těsto, zabalíme je do potravinářské fólie, uložíme do chladničky a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Potom těsto rozválíme na sílu 2-3 mm, formičkou vykrájíme podkůvky a rozložíme je na plech s pečícím papírem. Pečeme při 170°C po dobu 6-7 minut. Upečené zchladlé podkůvky po dvou slepíme jahodovým džemem, přelijeme rozpuštěnou bílou čokoládou a ozdobíme nadrobno nasekanými pistáciovými oříšky.
 

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 27. 12. 2009, 22:26
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Jarmila1 18. 12. 2009, 8:36
(Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o)
jazavka 18. 12. 2009, 6:16
(Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie