Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Koule plňené šlehačkou

0.0
Koule plňené šlehačkou

Potřebné ingredience

280g moučkového cukru, 5 žloutků, 420 g hl. mouky, 1lžíčka amonia (cukrářské droždí), 4 Lžíce vlažné vody
NÁPLŇ:2-3 tekuté šlehačky,2 ztužovače šlehačky, čokoládu na vaření, 70g 100%tuku, kokos s cukrem moučkou na obalení

Postup přípravy

Z víše uvedených surovin si vypracujeme těsto. Vyválíme na klasickou tloušťku, jako na linecké cukroví. Z těsta vykrajujeme kolečka o průměru asi 3cm. Když jsou menší, vypadá to lépe. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Ne však více jak 10 kusů, jinak nebudeme stíhat. Dáme péct. V troubě díky droždíkrásně nabudou. Upečené vyndáme trouby a ihned lžičkou vydlabeme do polokoule díru. Musíme za tepla, jinak nám ztvrdnou a už nic nezmůžeme. Proto pečeme po tak málo kusech. Polokoule si můžeme napést hodně dlouho do předu. Nic se jim nestane. Poté si ušleháme šlehačku se ztužovačem, naplníme jí obě polokoule a slepíme k sobě. poté namočíme v čokoládě a obalíme v kokose smíchaným s cukrem moučkou. A ta nej nej mňamka je na světě. Asi po 2 hodinách jsou iž výborné ke konzumaci. Vím , že recept zní složitě a zdlouhavě, ale opravdu vyzkoušejte. U nás se po nich jen zapráší a myslím že u vás doma také

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kpavlinka 18. 12. 2012, 13:41
Marcel dobry den, muzu se zeptat kolik tak mate tech kouli z teto davky?? Kdyz bych vykrajovala prumer tak ty 3cm?? Dekuju
ilona 4. 12. 2012, 14:24
Tohle je něco podobného co mají Holansku jako dorty ve velikosti vetrníku Je to naprosto užasny, akorat oni to neobalují v kokosu. Musím to vyzkoušet (Y) (Y) (Y)
Zrušený účet 8. 12. 2010, 19:14
Vypadá to lákavě, ale dokončovací práce se šlehačkou je třeba asi dělat před podáváním, ne? Jinak ta šlehačka i když má ztužovač musí zákonitě zase kapalnit. Ochutnat bych to asi chtěla, dobré to bude, ale dělat asi nebudu. Jinak přeji krásné vánoce (andel)
manamdu 11. 12. 2010, 14:42
@ Dobrý den šlehačkou můžete plnit i 3 dny před podáváním. Šlehačka nezkapalni. Je stále krásně tuhá
crazyjanula 8. 12. 2010, 18:41
Dobrý den, můžu se zeptat jak dlouho vydrží?? Myslím do jaké doby se musí sníst. Děkuji Jana
manamdu 11. 12. 2010, 14:43
@crazyjanula Základ si můžete upéct klidně hooooooooooodně dlouho před svátky. Ú nás je naplníme a ten týden v poho vydrží. Žádně běhání :-) potom nemáme
vlaďka89 (upraveno) 7. 12. 2010, 12:31
Marcelka, gule vyzerajú veľmi lákavo. Prosím Vás , možno blbá otázka, ale ako ich namáčate ? Nerozpadnú sa keď ich ponorím do čokolády? (L)
manamdu 11. 12. 2010, 14:44
@vlaďka89 ne nerozpadnou se. krásně u sebe drží
čermačka 25. 11. 2010, 14:25
Dobrý den, můžu se zeptat, kde seženu cukrářské droždí :^) mám zkusit potraviny *-) ?? Díky Petra
kopretina123 25. 11. 2010, 14:40
@čermačka Mívají ho v drogerii.
manamdu 30. 12. 2009, 17:58
Děkuji vám za krásné komentáře a jsem ráda, že chutná :-)
dubenka36 29. 12. 2009, 17:51
Tak tohle cukroví nemá chybu. |:o) |:o) |:o)Nic lepšího jsem snad nikdy nic nejedla (clamp) (clamp) (clamp). První várku, muž zbaštil na posezení (Y) (Y) (Y),a to že mu jen tak něco nejede a já zadělávala znovu :-D. Ale ráda, protože to fakt stojí za to (Y)
Ilonáček 29. 12. 2009, 13:33
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Hnědovláska 21. 12. 2009, 18:55
To zní zajímavě :^)Ještě jsem takového nic nedělala (H) :-) :-p Složitý to třeba je,to ano,ale já to zvládnu ;-) (smich) Hezké svátky (banky) (stromecek)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie