(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
"Bagely" - pečivo

Potřebné ingredience
500g hladké mouky, 100g polohrubé mouky ( místo polohrubé můžeme použít celozrnnou mouku), 30g droždí, 200ml mléka, 70ml vody, 1 lžíce cukru, 2 lžičky soli, 1 lžička drceného kmínu, 1 vejce, 50g změklého másla. Na potření 1 rozšlehané vejce a slunečnicová semínka na posypání + 1 kulaté vykrajovátko
Po upečení rozkrojit a naplnit např.vlašským salátem či sýrem,plátkem šunky,čerstvou zeleninou atd.atd.,zkrátka podle chuti:)
Postup přípravy
Těsto necháme vypracovat a nakynout v domácí pekárně-všechny suroviny na těsto vložíme do pekár.formy,droždí pouze nadrobíme do mouky,kvásek neděláme.Zapneme program na přípravu těsta.
Hotové těsto rozdělíme na vále na stejně velké kousky (velké podle toho,jak a kolik kousků chceme upéct:)).
Z každého kousku těsta vytvarujeme bochánek,mírně ho splácneme dlaní a přesuneme na plech vyložený pečícím papírem.Pak vezmeme kulaté vykrajovátko a vykrojíme v bochánku otvor.Takto pokračujeme do zaplnění plechu.Z vykrojených koleček můžeme vypracovat buď další bochánek a nebo je upéct a děti pak mohou mít malé bobánky na svačince:)
Necháme na plechu ještě 15-20minut kynout,pak je potřeme rozšlehaným vejcem,posypeme semínky a vložíme do vyhřátí trouby,kde pečeme při 180°C 20- 25minut,do zezlátnutí pečiva.
Zdroj:maminčiny recepty.cz
Hotové těsto rozdělíme na vále na stejně velké kousky (velké podle toho,jak a kolik kousků chceme upéct:)).
Z každého kousku těsta vytvarujeme bochánek,mírně ho splácneme dlaní a přesuneme na plech vyložený pečícím papírem.Pak vezmeme kulaté vykrajovátko a vykrojíme v bochánku otvor.Takto pokračujeme do zaplnění plechu.Z vykrojených koleček můžeme vypracovat buď další bochánek a nebo je upéct a děti pak mohou mít malé bobánky na svačince:)
Necháme na plechu ještě 15-20minut kynout,pak je potřeme rozšlehaným vejcem,posypeme semínky a vložíme do vyhřátí trouby,kde pečeme při 180°C 20- 25minut,do zezlátnutí pečiva.
Zdroj:maminčiny recepty.cz
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

nigina
(upraveno)
27. 3. 2010, 10:50
Tiež mám recept na bagel a v ňom sa píše, že bagely sa pred pečením vkladajú do vriacej vody a majú sa povariť 1 - 2 minúty...neskúšali ste? Ja sa nejak bojím ísť do toho.
Tu je ten recept http://www.apetitonline.cz/recepty/1041-bagel-z-new-yorku.html ale asi vyskúšam radšej ten váš



nahlásit

JADOL
(upraveno)
27. 3. 2010, 10:25
mooooc dobré
už mám v oblíbených






nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
29. 12. 2009, 17:29










nahlásit