Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Zapečená polenta s olivami a bylinkami

0.0
Zapečená polenta s olivami a bylinkami

Potřebné ingredience

Polenta (kukuřičná krupice), voda, sůl, olivový olej, máslo, pórek, bylinky (bazalka, oregano, tymián...), černé olivy

Postup přípravy

Toto je výborná příloha k masu nebo zelenině, v létě super ke grilování :-)

Uvaříme polentu (kukuřičná kaše) dle návodu, prodává se buď instantní (ta je hotová za 1 min) nebo klasická, ta se vaří trochu déle, cca 10 minut, do kaše přidáme nakrájený pórek, máslo, olivový olej a čerstvé nebo sušené bylinky, já dávám i trochu instatního biobujónu (Würzl nebo z DM).
Horkou polentu natřeme v tenčí vrstvě na plech, poklademe olivami (super je i balkánský sýr atd...) a necháme ztuhnout.
Pak pokapeme olejem a zapečeme cca 10-15 minutv troubě, nebo pod grilem.
V létě se může nakrájet a grilovat na venkovním grilu. Krájíme na kosočtverce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kymama 10. 3. 2017, 12:30
Děkuji moc za recept. Vždy nám dávají tento týden druh středomořské polenty v Chorvatsku k vínu a moc mi chutná. (Y) Dala jsem tedy olivy, Balkán sýr, čerstvou bazalku a sušená rajčata a moc dobré a rychlovka (Y) (Y)
kukacka81 6. 1. 2010, 8:05
dobrý den, amůžu se zeptat kde polentu tu klasickou ne instant kupujete? manželje původem z rumunska, tam se polenta jí docela hodně, my si vždycky přivezeme zásoby od nich,máme ji moc rádi s kuřecími játry, nebo jak píšete vy s balkánským sýrem, ale neviděla jsem ji tady nikde prodávat
Petrance 6. 1. 2010, 9:55
@kukacka81 Klasickou mají v DM drogerii, v oddeleni biopotravin, nebo i v dobre zasobenych zdravych vyzivach, urcite i v internetovych obchodech s biopotravinami :-)
kukacka81 8. 1. 2010, 16:20
@Petrance jééééééééé to by mě ani nenapadlo hledat ji v DM drogerii :-o :-o :-o nooo a obchody se zdravou výživou těm se zdaleka vyhýbáme takže proto no, tak já mocinky moc děkuju za tip a i za recept a povalím nakoupit protože od léta jsme zásoby z rumunska už zbaštily a do dalšího léta je daleko ^o) ^o) ^o)
Kunčice 10. 3. 2017, 13:07
@kukacka81 V Kauflandu mají instatní polentu. Nebo hledejte kukuřičnou mouku, pokud máte na to elektrický kotlík, kde se to automaticky míchá a vaří současně :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie