(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
UTOPENCI S FEFERONKOU
Potřebné ingredience
NA 20 KOUSKŮ SI PŘIPRAVÍME : 1) NÁLEV : 1 l vody, 500 ml octa, 500 ml piva, 1 lžíci cukru, 1 deko, 6 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, 2 feferonky 2) NÁPLŇ : 500 g cibule, 20 špekáčků, 10 sterilovaných okurek, 1 velkou červenou papriku.
Postup přípravy
1. do kastrůlku vlijeme 1 l vody, přidíme pivo a ocet, cukr , koření, feferonky a vaříme asi 5 min, pak necháme nálev vychladnout
2.cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka, okurky na plátky a kapii na nudličky
3.špekáčky oloupeme a podélně nakrojíme, naplníme je zeleninou a naskládáme do sklenice
4.průběžně prokládáme zbylou , nakrájenou zeleninou
5.zalijeme přecezeným nálevem ( feferonky můžeme také přidat k ostatní zelenině )
6.dobře uzavřeme a necháme v lednici uležet alespoň 3 dny , z vlastní zkušenosti je lepší 2.týdny, špekáčky jsou pak pikantnější
Recept je z časopisu.
2.cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka, okurky na plátky a kapii na nudličky
3.špekáčky oloupeme a podélně nakrojíme, naplníme je zeleninou a naskládáme do sklenice
4.průběžně prokládáme zbylou , nakrájenou zeleninou
5.zalijeme přecezeným nálevem ( feferonky můžeme také přidat k ostatní zelenině )
6.dobře uzavřeme a necháme v lednici uležet alespoň 3 dny , z vlastní zkušenosti je lepší 2.týdny, špekáčky jsou pak pikantnější
Recept je z časopisu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vevercak78
(upraveno)
22. 1. 2010, 21:39