Zobrazit přihlášovací formulář

Babiččina polévka z vepřových kostí

0.0
Babiččina polévka z vepřových kostí

Potřebné ingredience

Vepřová kost, kořenová zelenina, sůl, nové koření, celý pepř, hladká mouka, zakysaná smetana nebo sladká smetana + ocet.

Postup přípravy

Po zakoupení vepřového masa s kostí ponecháme na kosti trochu masa, aby zbylo do polévky. Do tlakového hrnce vložíme omytou kost, kořenovou zeleninu (3-4 mrkve, 2-3 petržele, kousek celeru), přidáme 3-4 lžičky soli, 3-4 kuličky pepře a nového koření. Zalijeme vodou podle požadovaného množství polévky a vaříme 35-40 minut.

Poté polévku scedíme, mrkev a obrané maso z kosti odložíme stranou. Do většího hrníčku odebereme naběračku vývaru, přidáme smetanu, 2 lžičky mleté červené papriky, 2-3 lžíce hladké mouky a dobře rozmícháme. Vlijeme do odstavené polévky a za stálého míchání necháme projít varem. Vložíme kousky masa a případně i nakrájenou vyvařenou mrkev. Dochutíme solí a octem (měla by být kyselejší), ocet můžeme dát na dochucení i na stůl. Pro zvýraznění chuti můžeme talíř s horkou polévkou posypat i troškou syrové na jemná půlkolečka nakrájené cibule.

Osvěžující polévka, chutná i v parných letních dnech. Umožní využít jinak těžko zpracovatelné vepřové kosti.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Rizzo 21. 1. 2010, 13:19
Zkuste při vaření vývaru vynechat tlakový hrnec, vařit v normálním na velmi mírném plameni, klidně 2-3 hodiny..ochutnejte a jinak už vývar dělat nebudete...těn rozdíl je neuvěřitelný.
Krolenka 23. 1. 2010, 21:27
@Rizzo To věřím, ale když já v tlakovém hrnci vařím právě kvůli úspoře času a energie... (smich)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie