Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

ČERTÍCI

0.0
ČERTÍCI

Potřebné ingredience

200g mletých sušenek (BeBe) - 130g moučkového cukru - 70g ztuženého tuku - 2 lžíce kakaa - 2 lžíce rozinek namočených v horké voděNa ozdobení: 100g čokolády na vaření - 80g marcipánové hmoty - 40g ztuženého tuku - červené potravinářské barvivo - bílé a tmavé cukrové sypání

Postup přípravy

Sušenky smícháme s cukrem, kakaem,nasekaným tukem a rozinkami nakrájenými nadrobno. Hmotu uložíme do chladu a necháme ztuhnout. Pak ji rozdělíme na stejné kousky a vytvarujeme z nich hlavičky čertíka, které opět necháme ztuhnout. Marcipán obarvíme špetkou potravinářské barvy a dobře prohněteme.
Z hmoty vytvarujeme jazýčky, růžky a očka čertíků a necháme ztuhnout. Čokoládu rozpustíme spolu s tukem, touto polevou přelijeme hlavičky čertíků a ihned je ozdobíme cukrovým sypáním, přilepíme na ně očka, růžky a jazyk a uložíme do chladu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

makrap 6. 12. 2007, 19:21
Šári, tak jsem neodolala a dětem na Mikuláše čertíky udělala. Už jsou i snězení, byli opravdu moooc dobří. Byla to sice fakt piplačka (hlavně ty oči), ale pro děti mi to stojí za to. Akorát jsem teda do hmoty musela přidat asi 5 lžic vody, jinak byla hrozně sypká a nedržela pohromadě, po přidání vody - paráda. Z uvedeného množství jsem jich měla 30. Rozdali jsme je jako dárečky pro malé kamarády. Na naši čtyřčlennou rodinu jich zbylo asi jen 8. Příští rok už snad budu mít nějakého pomocníka k ruce (děti mají 2,5 a 1 rok), tak nám práce půjde rychleji od ruky. Děkuji za recept a dobrý nápad a přeji pohodové Vánoce, Marta P.S. Ostatní Vaše recepty přijdou na řadu na Vánoce, už se těším :-)
sarkin 17. 12. 2007, 8:31
@makrap To je bezvadné, že se Vám čertíci tak povedli. (clamp) Přeji hodně úspěchů při pečení. :-) Krásné Vánoce. (stromecek)
kosina 5. 8. 2007, 10:31
Tak ty jsou nádherný (clamp)ale je to asi piplačka,já bych na to neměla nervy,ale krásný teda jsou (Y)
koki01 5. 8. 2007, 9:19
Teda to je super (Y) Jste hrozně šikovná (child1) Jeden receptík krásnější než druhý |:o) Určitě něco podle vás vykouzlím ;-) Ale tak šikovná asi nebudu +o( (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie