Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept

Candát s lanýžovou omáčkou

0.0
Candát s lanýžovou omáčkou

Potřebné ingredience

20g černých lanýžů, 50 ml madeiry, 2 šalotky, 100 ml červeného vína, 450 ml omáčky Demi-glace (základní hnědá omáčka), 100 g másla, sůl, 800 g filetů candáta, pepř, 1 lžíce citronové šťávy, mouka na obalení, 1 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

Lanýže očistíme a nasekáme na jemno. Madeiru přivedeme k varu, přidáme lanýže a omáčku odstavíme. Šalotky oloupeme, nasekáme nadrobno a povaříme v červeném víně. Přidáme omáčku Demi-glace a povaříme cca 1 - 2 minuty. Potom omáčku propasírujeme k lanýžům. Všechno necháme vařit dalších 5 minut a postupně po malých dávkách přidáváme 1/3 másla. Omáčku osolíme. Filety omyjeme, osušíme, naporcujeme. Poté osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme zbytek másla s olejem a na něm filety osmažíme dozlatova. Hotové filety položíme na talíře a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie