(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Losos s jahodovou salsou
Potřebné ingredience
Filet z lososa, alespoň dvě plné hrsti zralých jahod, jednu až dvě hrsti cherry rajčátek, na drobná kolečka pokrájenou jarní cibulku, hrst velkolisté petrželky, balzamikový ocet, olivový olej, citrón, med, sůl, pepř.
Postup přípravy
Nějak se mi zastesklo po létě... A pak jsem našla tuhle fotku, kterou jsem sem zapomněla dát... Tak napravuji, byť to zase budu vařit až v létě :-D Recept na lososa s jahodami jsem jednou našla na internetu a od té doby je to jedno z našich nejoblíbenějších jídel.
Nejdřív je potřeba si odstopkovat a nakrájet jahody a rajčata poměrně na drobno. To dáme do mísy a přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, 1-2 lžíce balzamikového octa, slzu olivového oleje, trochu soli a čerstvě mletého černého pepře, nasekanou petrželku, lžičku medu, alespoň lžíci čerstvě vymačkané šťávy z citrónu a trochu promačkáme směs dohromady. Celou ji pak dáme do lednice.
Pak zkontrolujeme filet z lososa (připravuji jej s kůží). Pokud jsou v něm ještě nějaké dlouhé kosti, je dobré je vyndat. Stejně tak je dobré zkontrolovat, zda někde nezůstala šupina. Filet osolíme, opepříme a zakápneme trochou citronové šťávy. Buď jej (rozdělený na jednotlivé porce) můžeme upéct v troubě, nebo (taktéž rozdělený) udělat na pánvi. U nás se většinou dělá na pánvi, nejdříve kůží dolů, pak se otočí. Je důležité, aby byl dostatečně propečený až do středu, ale ne přepečený (a tudíž vysušený).
Podávat lze s bílým pečivem, nebílým pečivem, rýží, divokou rýží, plochými nudlemi, jen tak, ...
POZOR! Děti i manža zcela určitě poznají, že jde o rybu :-D
Nejdřív je potřeba si odstopkovat a nakrájet jahody a rajčata poměrně na drobno. To dáme do mísy a přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, 1-2 lžíce balzamikového octa, slzu olivového oleje, trochu soli a čerstvě mletého černého pepře, nasekanou petrželku, lžičku medu, alespoň lžíci čerstvě vymačkané šťávy z citrónu a trochu promačkáme směs dohromady. Celou ji pak dáme do lednice.
Pak zkontrolujeme filet z lososa (připravuji jej s kůží). Pokud jsou v něm ještě nějaké dlouhé kosti, je dobré je vyndat. Stejně tak je dobré zkontrolovat, zda někde nezůstala šupina. Filet osolíme, opepříme a zakápneme trochou citronové šťávy. Buď jej (rozdělený na jednotlivé porce) můžeme upéct v troubě, nebo (taktéž rozdělený) udělat na pánvi. U nás se většinou dělá na pánvi, nejdříve kůží dolů, pak se otočí. Je důležité, aby byl dostatečně propečený až do středu, ale ne přepečený (a tudíž vysušený).
Podávat lze s bílým pečivem, nebílým pečivem, rýží, divokou rýží, plochými nudlemi, jen tak, ...
POZOR! Děti i manža zcela určitě poznají, že jde o rybu :-D
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
11. 5. 2017, 13:52
nikdy mě nebrali ani kdysi hodně dávno populární minutka z vepřového se šunkou a broskví a sýrem, ale ta ryba s jahodama, to už musí být opravdu - no divný. Škoda jahod a škoda lososa.
LilisCalwert
(upraveno)
28. 4. 2014, 8:27
Lucy Ash
(upraveno)
1. 7. 2014, 12:18
@LilisCalwert
WendyBee
(upraveno)
23. 6. 2013, 12:54
Tedy.. ještě jsem nejedla lososa s jahodami...Ale zkusím to!
Lucy Ash
(upraveno)
25. 6. 2013, 12:01
@WendyBee
Určitě zkuste! Je to naprosto parádní. Miláček se na mě koukal jako na blázna , že to jíst nebude... a pak si šel dvakrát přidat. to taky zblajzla okamžitě. Navíc je to dietní
WendyBee
(upraveno)
8. 8. 2013, 17:39
@Lucy Ash
Opravdu díky za tip! Rodičům chutnalo až moc, řekla bych