(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Losos s těstovinami a špenátovou omáčkou
Potřebné ingredience
plátek lososa (filet bez kůže), citron, bylinková sůl, bylinky (nejlepší čerstvé či mražené), porce těstovin (vhodné jsou např. široké nudle), špenát (ne protlak, vhodné jsou listy, či špenát sekaný), žampion (lze vynechat), cca 100 ml mléka, trojúhelníček taveného sýra, sýr strouhaný na posypání - množství dle chuti, kousek najemno nakrájené cibule, prolisovaný stroužek česneku.
Postup přípravy
Lososa vložíme na pekáček vyložený papírem na pečení, pokapeme citronem, posypeme solí a bylinkami - dáme péct do trouby (předehřáté), asi na 15 minut. Uvaříme těstoviny.
Omáčka: osmahneme cibuli, přidáme špenát, přidáme mléko, tavený sýr, česnek, osolíme, možno přidat pokrájený žampion. Povaříme, dokud se sýr nerozpustí a omáčka je hladká.
Na talíř servírujeme těstoviny, přelijeme omáčkou, na to lososa a posypeme strouhaným sýrem.
Omáčka: osmahneme cibuli, přidáme špenát, přidáme mléko, tavený sýr, česnek, osolíme, možno přidat pokrájený žampion. Povaříme, dokud se sýr nerozpustí a omáčka je hladká.
Na talíř servírujeme těstoviny, přelijeme omáčkou, na to lososa a posypeme strouhaným sýrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bubík4
(upraveno)
5. 8. 2006, 23:38
Jé to může být výborný!!!!!!!!!!!
evkanes
(upraveno)
6. 8. 2006, 17:17
@bubík4
Díky, je to fakt výborný.