Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept

 Opilé kuře

0.0
 Opilé kuře

Potřebné ingredience

Ingredience 1 kuře, 1 plechovka piva (radši 0,33l, půllitrová je moc vysoká a nevešlo se mi to do trouby)
marináda: 3 lžíce oleje, 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce chilli omáčky, 2 lžíce medu, 1 lžička chilli koření, 4 rozmačkané stroužky česneku, 1 lžička soli

Postup přípravy

Postup
Suroviny na marinádu smícháme a společně zahřejeme. Teplou marinádou zalijeme omyté a osušené kuře v misce a důkladně ho ze všech stran v marinádě vykoupeme. Necháme marinovat 1 hodinu. Plechovku s pivem otevřeme, odlijeme asi 1 dl a do víčka uděláme ostrým nožem další dva otvory. Plechovku postavíme na plech (příště pod ni dám papír na pečení, šťáva odkapávající z kuřete se připekla k plechu, papír ušetří jeho drhnutí). Na plechovku "posadíme" kuře a vložíme do trouby vyhřáté na 180 - 200°C. Pečeme asi 40 minut do zezlátnutí. Během pečení můžeme kuře občas potřít zbylou marinádou. Podáváme s chlebem nebo jakkoliv upravenými bramborami.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

anahana 15. 2. 2010, 12:08
tak náhodou se tento recept ke mě dostal o víkendu tak jsem dělala rovnou dvě a opravdu výborné kuře.Moc doporučuji vyzkoušet.je to dobrútka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie