Bábovka z červeného vína
Potřebné ingredience
250g másla nebo rostlinného tuku
250 g cukru
1 vanilka
4 žloutky
100g čokolády na vaření
1 čajová lžička skořice
1 čajová lžička kakaa
250g hladké mouky
1 prášek do pečiva
2dl červeného vína
Postup přípravy
Máslo s cukrem,vanilkou a žloutky mícháme el. šlehačem,až se krásně vše spojí.
Pak postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva,kakao,skořici,víno a nastrouhanou čokoládu.
Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků.
Vlijeme do bábovkové formy, kterou jsme vyymazali tukem a vysypali strouhankou.
Pečeme při 170°c asi 1 hodinu.
Pak postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva,kakao,skořici,víno a nastrouhanou čokoládu.
Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků.
Vlijeme do bábovkové formy, kterou jsme vyymazali tukem a vysypali strouhankou.
Pečeme při 170°c asi 1 hodinu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
usmev
(upraveno)
14. 8. 2007, 12:25
vypadá to dobře , s alkoholem jsou buchty dobré vždycky , já mám zase v rodinných recept s vaječným koňakem -domácím , rumu je tam vic než dost určo vyzkouším
pralinka66
(upraveno)
14. 8. 2007, 9:03
Hmmmmmmmmm! To zní zajímavě. Škoda, že není fotečka. Ale určitě to vyzkouším. Vínko můžu v jakémkoli množství...
*amálka*
(upraveno)
14. 8. 2007, 11:46
@pralinka66
Určitě vám bude chutnat....Ještě lepší je,když se poleje čokoládou nebo postříká šlehačkou.Ale i posypaná cukrem chutná moc dobře.Ke kávě je výborná. Tak dobrou chuť.