Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Kuře pečené se zeleninou - středomořská kuchyně

0.0
Kuře pečené se zeleninou - středomořská kuchyně

Potřebné ingredience

Kuře o hmotnosti 2 kg, 2/3 šálku olivového oleje, 1/4 citrónu, několik snítek tymiánu, 500 g malých nových brambor, 1 lilek nakrájený na kostičky (2 cm), 1 červená paprika očištěná od semen a rozkrojená na čtvrtiny, 1 čerstvý fenykl rozkrojený na čtvrtiny, 8 velkých stroužků česneku ve slupce, sůl a pepř.

Postup přípravy

Předehřejte troubu na nejvyšší stupeň. Celé kuře potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Půlku citrónu a tymián vložte do břišní dutiny kuřete. Kuře položte prsíčky na pekáč a pečte asi 30 minut. Vyjměte kuře z trouby a přisolte. Otočte a polejte vypečenou šťávou. Kuře obložte omytými neloupanými bramborami a ty také polijte šťávou a pečte dalších 30 minut. Poté přidejte lilek, fenykl, papriku a česnek. Pokapejte zbývajícím olejem, opět mírně přisolte a opepřete. Vraťte do trouby a pečte 30-50 minut. Občas podlijte a zeleninu otočte. Zelenina by měla být měkká a dozlatova opečená. Šťávu slijte do misky na omáčku a maso i zeleninu podávejte buď přímo z pekáče nebo na servírovací mísu rozložte zeleninu a rozporcované kuře na ni přeneste.

Takhle zní celý recept, já jsem ale polovinu věcí neměla, takže místo lilku a fenyklu jsem dala rajčata cherry - celá, místo červené papriky zelenou, přidala jsem cibuli nakrájenou na měsíčky a místo nových brambor dala normální brambory a každou jsem překrojila na půl.

Bylo to výýborné a zároveň dietní :-) i dětem moc chutnalo :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie