Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 32 návštěvníků)

Nejúžasnější rajská omáčka

0.0
Nejúžasnější rajská omáčka

Potřebné ingredience

Troška oleje,cibule na kostičky, 2 rajské protlaky, nové koření, celý pepř, lžička timiánu, bobkový list, smetana na šlehání, hl. mouka, sůl, cukr a 1 plněný perník.

Postup přípravy

Na oleji osmahneme cibulku, na ní vyklepneme protlaky, přidáme sůl, cukr a koření /já si dělám ze starých silonek pytlíček a koření dám do něho.Pak odpadá lovení,při vyndávání mám jen pytlíček/. Nakonec přidám rozdrobený celý perník /i s náplní/ a zaleji vodou. Toho perníčku se nebojte, mám to od své babičky, udělá opravdu rajské skvělou chuť. Nechám tak 3/4 hoďky vařit, pak vyndám pytlík s kořením, tyčovým mixérem umixuji do hladka, zahustím moukou rozmíchanou ve vodě a nakonec zjemním tekutou šlehačkou. Přidám masínko uvařené /třeba z polévky,hovězí nebo i libové vepřové/ a nakrájené na kostičky a dochutím solí a cukrem jak je potřeba. Jedí zaručeně i ti, co rajskou nejedí.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gohii 26. 1. 2011, 11:49
Dobrý den Dano, vyzkoušela jsem "rajdu" dle vašeho receptu a je opravdu "nejúžasnější", díky za ni. (clamp) (hello) Lenka a (child8) (Z)
Terapera 5. 1. 2009, 23:48
výýborná (clamp) (clamp) (clamp)výborná (clamp) (clamp) (clamp)výborná (clamp) (clamp) (clamp)děkuji za recept !!! (L) (L) (L)Katka (hello) (hello) (hello)
mohos 26. 1. 2008, 16:31
(Y) (Y) (Y) Dano, děkuji za receptík! Omáčka je úžasná, dělala jsem ji již poněkolikáté a lepší jsem opravdu nejedla. Ten samý názor sdílí i můj syn a manžel. (Y) (Y) (Y)
ezopa 16. 8. 2007, 18:50
ten perník má být plněný marmeládou nebo čokoládou :-)))
standy 16. 8. 2007, 18:57
@ezopa Dávám plněný marmeládou,ale asi by to nevadilo. :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie