Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Mletí španělští ptáčci

0.0
Mletí španělští ptáčci

Potřebné ingredience

3/4 kg mletého masa (mix vepřové a hovězí), sůl, pepř, trošku mléka, 1 syrové vejce (do masa), 2 vařená vejce, hořčice, 6 plátků slaniny, 2 vařená vejce, 2 párky, okurek, mrkev, olej.

Postup přípravy

Tenhle předpis jsem převzala z internetové kuchařky ze Slovácka a mohu jen doporučit !!!! Tímto se autorce omlouvám za zapůjčení fotografie, ale u nás se to prostě nestihlo vyfotit.

Mleté maso osolím, opepřím, přidám vejce a trošku mléka. Sekanou rozdělím na stejné díly, rukou ji rozmačkám na placky, které potřu hořčicí, položím na ně plátek anglické slaniny, vejce, kousek okurky, mrkve a párku. Potom každý kousek zmáčknu a vytvaruji do šišky, která tvarem připomíná španělské ptáčky. V pekáči si rozehřeji olej a každého "ptáčka" opeču, aby se zatáhl (ale opatrně ....). Pak podleji teplou vodou a šup do trouby. Jako přílohu doporučuji brambory nebo rýži. Dobrou chuť !!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

dash 9. 1. 2011, 19:31
Dnes jsem vyzkoušela, ptáčky jsem zabalila proužky anglické slaniny a musím napsat, výborný recept ! Podávala jsem se šťouchanými brambory. Jitko, děkuji (F). Lída
chalupnicka 4. 1. 2011, 8:07
Tento Váš receptík taky vypadá moc zajímavě.Alča (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie