Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 46 návštěvníků)

*** L o u p á č k y nebo S u k y *** dáváme si s kakaem ke snídani :o)

0.0
*** L o u p á č k y  nebo S u k y ***  dáváme si s kakaem ke snídani :o)

Potřebné ingredience

asi na 6 ks suků se dává - kvásek (trošičku vlažného mléka, menší půlka kvasnic, špetka soli, lžička cukru, trocha hladké mouky), těsto : 150 ml vlažné vody, 1 vejce, 50 ml oleje, 10 dkg cukru, 300 g hladké mouky, vejce na potření smíchané se lžící rumu a špetkou cukru, NEmletý mák.

Postup přípravy

vzejít kvásek, potom smíchat mouku s olejem, vodou, vejcem, cukrem a špetkou soli a nakonec kvásek. Pořádně propracujeme těsto - nesmí se lepit, pokud ano, přidejte mouku, dokud nebude těstíčko pěkně hladké a nezačne dělat bublinky. Na teplém místě nechat kynout asi 20 minut. Potom na pomoučené podložce tvarovat suky, loupáčky, rovné rohlíky - co lahodí vašemu oku nebo puse :o)
Potírám vejcem s trochou rumu a cukru - mají potom dokonalou chuť :o) Sypu mákem a peču do hněda.

Recept zařazuji pod rubriku DOMÁCÍ PEKÁRNY, protože zde najde asi lepší využití, ale já ji doma nemám, tak to jde i bez ní :o)

Momentálně jsou ještě v troubě, ale moje 2 letá dcera je viděla skrz sklo trouby a pokřikuje tu jako indiánka - BUTIČKY BUTIČKY BUTIČKY CHCU :O)

1

2

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

coufalka1 2. 7. 2010, 12:22
Právě jsem dopekla loupáčky a jsou opravdu rychlé a moc dobré (Y) (Y). Těsto jsem si udělala v domácí pekárně a pak upekla v troubě. Snad budou chutnat i mým chlapům (Y) (Y). Moc děkuji za recept (flower) (flower)
pitruska82 2. 7. 2010, 15:22
@coufalka1 Luci, určitě si pošmáknete (L) a děkuji za pěkný komentář (L)
JTerry 19. 3. 2010, 11:41
Vypadají lákavě! Určitě je vyzkouším, ale dávka bude nejspíše dvojitá ,-) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (C)
Ilonáček 28. 2. 2010, 22:32
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Delisa 28. 2. 2010, 12:06
Právě jsem dopekla. Voní a vypadají krásně (Y) Tak snad se dětem zavděčím ^o) Děkuji za recept (L)
žabada 26. 2. 2010, 22:45
Petro, včera ráno jsem na ně měla velikou chuť, ani nevím, jak mě to napadlo ,-) ,-) a oni je v krámu, ani v kantýně neměli :-@ :-@ dnes jsem koupila celou kostku kvasnic / 1 kg /, tak si je zítra upeču, ale alespoň ze dvou dávek :-) :-) díky za recept (Y) (Y) (Y) a zdravím indiánku (hello) (hello)
calexaci 26. 2. 2010, 18:37
(zajic) (zajic) (zajic) Jé tak ty bych si taky dala ke (C) (C) (C) Určitě je vyskouším a pak je všechny (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) ,-) ,-) ,-) ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie