(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
Arabelčina hamburská pečeně
Potřebné ingredience
vepřová pečeně vcelku, párek, kousek celeru, petržele, mrkve, sádlo, 2 kyselé okurky, bobkový list, nové koření, pepř, hořčice, jíška, smetana ke šlehání.
Postup přípravy
Na sádle orestujeme osolené maso vcelku ze všech stran.Pak přidáme na kousky nakrájenou mrkev, celer, petržel, cibuli, krátce orestujeme, podlijeme vodou. Ještě nezapomeneme přidat párek, okurky, 2 bobkové listy, 2 nové koření a 2 celé pepře, hořčici a dusíme doměkka.
Až je maso měkké tak ho vyjmeme, směs z pod masa rozmixujeme, přidáme trošku smetany ke šlehání a povaříme. Já v mém případě omáčku nezahušťovala, měla jsem dost zeleniny, ale lze ji zahustit hotovou světlou jíškou. Mezitím si nakrájíme maso na plátky.
Takto připravenou omáčku mi pochválil i manžel, který takové omáčky moc nemusí. Dokonce si ji dal i na večeři a na druhý den opět na oběd. A naše malá 16 měsíční holčička se opět po takovém obědě olizovala...měla i poprvé knedlík a jak ji šmakovalo.
Až je maso měkké tak ho vyjmeme, směs z pod masa rozmixujeme, přidáme trošku smetany ke šlehání a povaříme. Já v mém případě omáčku nezahušťovala, měla jsem dost zeleniny, ale lze ji zahustit hotovou světlou jíškou. Mezitím si nakrájíme maso na plátky.
Takto připravenou omáčku mi pochválil i manžel, který takové omáčky moc nemusí. Dokonce si ji dal i na večeři a na druhý den opět na oběd. A naše malá 16 měsíční holčička se opět po takovém obědě olizovala...měla i poprvé knedlík a jak ji šmakovalo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé