Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

Arabelčina hamburská pečeně

0.0
Arabelčina hamburská pečeně

Potřebné ingredience

vepřová pečeně vcelku, párek, kousek celeru, petržele, mrkve, sádlo, 2 kyselé okurky, bobkový list, nové koření, pepř, hořčice, jíška, smetana ke šlehání.

Postup přípravy

Na sádle orestujeme osolené maso vcelku ze všech stran.Pak přidáme na kousky nakrájenou mrkev, celer, petržel, cibuli, krátce orestujeme, podlijeme vodou. Ještě nezapomeneme přidat párek, okurky, 2 bobkové listy, 2 nové koření a 2 celé pepře, hořčici a dusíme doměkka.
Až je maso měkké tak ho vyjmeme, směs z pod masa rozmixujeme, přidáme trošku smetany ke šlehání a povaříme. Já v mém případě omáčku nezahušťovala, měla jsem dost zeleniny, ale lze ji zahustit hotovou světlou jíškou. Mezitím si nakrájíme maso na plátky.

Takto připravenou omáčku mi pochválil i manžel, který takové omáčky moc nemusí. Dokonce si ji dal i na večeři a na druhý den opět na oběd. A naše malá 16 měsíční holčička se opět po takovém obědě olizovala...měla i poprvé knedlík a jak ji šmakovalo.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie