Zadělávaná slepička mojí babičky
Potřebné ingredience
1 cibuli, máslo, sůl, muškový květ, máslovou jíšku, smetanu a slepičku.
Na knedlíčky k tomu pak: 3 rohlíky, mléko, muškátový oříšek, sůl, petrželku, máslo asi tak 5 dkg, 2 vejce, strouhanku
Postup přípravy
Na másle osmažíme cibuli, přidáme naporcovanou osolenou slepici a dusíme do měkka. Zahustíme jíškou, přidáme muškátový květ a smetanu a dosolíme. Podáváme se strouhankovými knedlíčky: rohlíky nakrájíme na kousky, zalejeme mlékem, přidáme muškátový oříšek, sůl, petrželku, rozpuštěné máslo, vejce a zahustíme strouhankou. Utvoříme malé knedlíčky, asi tak 5 cm a vaříme 5-8 min.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé