Zobrazit přihlášovací formulář

Králičí maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Mican nejmilejší

0.0
Mican nejmilejší

Potřebné ingredience

1 naporcovaný králík, 25 dkg slaniny, sušené houby, cibule, česnek, estragon (timián), zázvor, trochu másla, 1/2 kotky masoxu, bílé víno,

Postup přípravy

Králíka oslíme, já použila čerstvý zázvork nastrouhaný lehce jsem potřela, může být i sušený. Slaninu na kostičky dáme na pekáč a necháme lehce rozškvařit. Po té vložíme králíkaPodlijeme lehce namočenými houbami, které jsem povařily v masoxu.přiklopýme a dáme do trouby cca 200°C. Pokud je nutné podlívát tak podlijeme bílým vínem. Asi tak po 1h pridáme několik cibulek pokrájených na 1/4 a několik nasekaných stroužků česneku. Už nemusíme přiklápět, když je králík pěkně červený opečeny přidáme estragon / timián a přidáme tak 2 lžičky másla. Podáváme s bramborovým knedlíkem, vařené brambory.

Dobrou chuť !!!

PS: vyfotit jsem nestihla :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie