(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Mican nejmilejší
Potřebné ingredience
1 naporcovaný králík, 25 dkg slaniny, sušené houby, cibule, česnek, estragon (timián), zázvor, trochu másla, 1/2 kotky masoxu, bílé víno,
Postup přípravy
Králíka oslíme, já použila čerstvý zázvork nastrouhaný lehce jsem potřela, může být i sušený. Slaninu na kostičky dáme na pekáč a necháme lehce rozškvařit. Po té vložíme králíkaPodlijeme lehce namočenými houbami, které jsem povařily v masoxu.přiklopýme a dáme do trouby cca 200°C. Pokud je nutné podlívát tak podlijeme bílým vínem. Asi tak po 1h pridáme několik cibulek pokrájených na 1/4 a několik nasekaných stroužků česneku. Už nemusíme přiklápět, když je králík pěkně červený opečeny přidáme estragon / timián a přidáme tak 2 lžičky másla. Podáváme s bramborovým knedlíkem, vařené brambory.
Dobrou chuť !!!
PS: vyfotit jsem nestihla :-)
Dobrou chuť !!!
PS: vyfotit jsem nestihla :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé