Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Ondráš alias slezský řízek

0.0
Ondráš alias slezský řízek

Potřebné ingredience

Brambory (+ se může přidat cuketa), vajíčko, mléko, mouka, česnek, sůl, kmín, majoránka, příp. i slanina + maso (u nás kuřecí řízky, mohou být i vepřové nebo třeba uzená krkovička)

Postup přípravy

Vytvořit bramborákové těsto, rozprostřít trochu na rozpálenou pánev s olejem, přidat maso (některé se musí předsmažit, viz dále), přikrýt další trochou těsta, jakmile okraj bramboráku zezlátne, otočit a dosmažit.

Brambory před umícháním těsta posolit a slít přebytečnou vodu, kterou pustí, pak vmíchat zbytek surovin. Množství: brambor přiměřeně :-))), soli přiměřeně, mléka (horkého) pár lžic, česneku přiměřeně až hodně, majoránky a kmínu hodně, vajíčko jedno, slanina nepovinná, mouky raději málo, po zamíchání se uvidí, jestli je třeba přisypnout. Maso je rozřezané velmi nateňučko, rozklepané a okořeněné, protože je takhle připravené a kuřecí, nemusím ho předsmažovat, stihne se udělat spolu s těstem.

Rozpálit olej a přidat trošku těsta, rozhňácnout co nejvíc naplacato a nahoru položit maso. Placky raději menší, líp se dělají a navíc je jídlo velmi syté.

Zaplácnout maso troškou těsta shora

Je-li bramborák zespodu zlatý, otočit a dodělat (důkladně).

Podávat ideálně s míchaným zeleninovým salátem (anebo aspoň nějakým :-)).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 13. 1. 2018, 15:30
(Y)mňam asi brzy udělám :-)
DajaB. 27. 3. 2010, 16:07
Leni - tohle "žrádlo" miluju. (L)
Lenka H. K. 28. 3. 2010, 0:06
@DajaB. Bodejť, když je v tom maso. (hello)
Bylinka1 26. 3. 2010, 20:55
... (jidlo) (jidlo) (jidlo) (Y)
calexaci 26. 3. 2010, 18:37
(clamp) (clamp) (clamp) Tak tohle jídlo jááá miluju (clamp) (clamp) (clamp) škoda že jste tak daleko asi bych se drze pozvala ,-) ,-) ,-) ,-)
Lenka H. K. 26. 3. 2010, 19:43
@calexaci Jo tak v tomhle případě mi dělá problém i to, abych nechala manželovi jeden kousek, než dojde z práce (H) (L). Takhle to asi s linií nevytrhnu, že :^)...

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie