Plněný dortík jen tak na chuť :o))
Potřebné ingredience
Klasický světlý korpus : 1 vejce, 50 g pol. mouky, 50 g cukru krystal, vlažná voda, růžové gel. barvivo celkem ze 7 vajec :o) 5 klobouk, 2 spodní díl Náplň : jeden a půl smetany ke šlehání, 1 želatinový ztužovač, jahodová marmeláda, jahodový kompot Krém nastavovaný kaší - 250 g másla, moučkový cukr, 250 ml mléka, 2 lžíce pol. mouky vrchem, 50 g omegy, lžíce cukru, růžové a modré gelové barvivo
Postup přípravy
Korpus : Utřít žloutky s cukrem, přidat trochu vlažné vody, pak mouku (můžete přidat malinko kypřícího prášku,a le nemusíte - zajistí to vlažná voda :o) , pokud je těsto hodně hutné, přidat ještě trochu vody a barvivo a nakonec opatrně vmíchat sníh z bílků
Náplň: Rozšlehat marmeládu s ovocem (já použila jahodovou marmeládu a jahodový kompot, ale můžete jakou koliv příchuť, kdo co má rád. Pak vyšleháme šlehačku do tuha (pozor na zmáslování - já šlehám na stupeň 3 ručním šlehačem a hlídám, až se začne lesknout, tak často namáčím prst a zkouším tuhost :o)) Pak připravím ztužovast podle návodu a hned vmícháme do marmelády s ovocem a pak přišleháme šlehačku. Hotovou náplní plníme dortík a přiklopíme spodním dílem a dáme vychladit do lednice.
Krém : připravíme si kaši cca 30 min předem - Do hrnce si dáme mléko a zapneme plotýnku, do ještě studeného vmícháme metličkou přes sítko polohrubou mouku a mícháme až se udělá kaše, do hotové horké kaše vmícháme lžíci cukru (nebo vanilkový cukr) a 50 g omegy a mícháme do rozpuštění tuku. Hrnec odstavíme před vmícháním cukru a tuku a hotovou kaši přikryjeme igelit. sáčkem, aby se neudělal škraloup, pokud chceme mít dřív vychladlé, sem tam promícháme :o) Pak vyšleháme máslo s moučkovým cukrem do pěkny (cukr dle chuti - udělejte trochu sladší, kaše vám nějakou sladkost sebere) a po lžících vešleháváme kaši. Hotový krém obarvíme gelovými či práškovými barvami a ozdobíme dort. Nebo můžeme potahnout marcipánem.
Náplň: Rozšlehat marmeládu s ovocem (já použila jahodovou marmeládu a jahodový kompot, ale můžete jakou koliv příchuť, kdo co má rád. Pak vyšleháme šlehačku do tuha (pozor na zmáslování - já šlehám na stupeň 3 ručním šlehačem a hlídám, až se začne lesknout, tak často namáčím prst a zkouším tuhost :o)) Pak připravím ztužovast podle návodu a hned vmícháme do marmelády s ovocem a pak přišleháme šlehačku. Hotovou náplní plníme dortík a přiklopíme spodním dílem a dáme vychladit do lednice.
Krém : připravíme si kaši cca 30 min předem - Do hrnce si dáme mléko a zapneme plotýnku, do ještě studeného vmícháme metličkou přes sítko polohrubou mouku a mícháme až se udělá kaše, do hotové horké kaše vmícháme lžíci cukru (nebo vanilkový cukr) a 50 g omegy a mícháme do rozpuštění tuku. Hrnec odstavíme před vmícháním cukru a tuku a hotovou kaši přikryjeme igelit. sáčkem, aby se neudělal škraloup, pokud chceme mít dřív vychladlé, sem tam promícháme :o) Pak vyšleháme máslo s moučkovým cukrem do pěkny (cukr dle chuti - udělejte trochu sladší, kaše vám nějakou sladkost sebere) a po lžících vešleháváme kaši. Hotový krém obarvíme gelovými či práškovými barvami a ozdobíme dort. Nebo můžeme potahnout marcipánem.
Po naplnění :o)
Krémíky
.
z boku - krémem jsem zdobila prvně, vždy ho schovám marcipánem. myslím že na první zkušenost to není špatné, ne? :o))
Rozkrojený - a jdeme baštit
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
darinka30
(upraveno)
29. 3. 2010, 15:11
cherba
(upraveno)
29. 3. 2010, 11:30
Ilonáček
(upraveno)
28. 3. 2010, 21:13