(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Šťavnatá pomerančová bábovka
Potřebné ingredience
350g másla, 400g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 6 vajec, nastrouhanou kůru ze 2 pomerančů a nastrouhanou kůru z 1 citronu, 300g hladké mouky, 50g solamylu, 2 rovné lžičky prášku do pečiva, 250ml pomerančové šťávy, asi 3 lžíce šťávy z citronu.
Postup přípravy
Jemně utřeme 350g másla a postupně přidáme 300g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 6 vajec, nastrouhanou kůru z 1 pomeranče a nastrouhanou kůru z 1/2 citronu. 300g hladké mouky s 50g solamylu a 2 rovnými lžičkami prášku do pečiva smícháme, prosijeme a po lžících vmícháme do máslové hmoty. Těstem naplníme vymaštěnou a vysypanou bábovkovou formu, kterou vložíme do předehřáté trouby.
Elektrická - 175-200°C
Plynová - stupeň 3-4
Doba pečení - asi 1 hodinu
Bábovku vyklopíme, formu vymyjeme, bábovku vrátíme a na několika místech ji propícháme špejlí.
Smícháme 250ml pomerančové šťávy, 3 lžíce citronocé šťávy, nastrouhanou kůru z 1 pomeranče a nastrouhanou kůru z 1/2 citronu a 100g cukru. Polovinu šťávy nalijeme na bábovku. Bábovku vyklopíme, její povrch na několika místech opět propícháme špejlí a nalijeme na ni zbytek šťávy.
Elektrická - 175-200°C
Plynová - stupeň 3-4
Doba pečení - asi 1 hodinu
Bábovku vyklopíme, formu vymyjeme, bábovku vrátíme a na několika místech ji propícháme špejlí.
Smícháme 250ml pomerančové šťávy, 3 lžíce citronocé šťávy, nastrouhanou kůru z 1 pomeranče a nastrouhanou kůru z 1/2 citronu a 100g cukru. Polovinu šťávy nalijeme na bábovku. Bábovku vyklopíme, její povrch na několika místech opět propícháme špejlí a nalijeme na ni zbytek šťávy.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nody
(upraveno)
14. 11. 2007, 10:55
Tak včera jsem pekla Vaší bábovku Nechtěla se mi potvora vyklopit , ale nakonec se to povedlo Malej Kubka se nemohl dočkat, až trochu vychladne. On miluje bábovky A dnes jsem dávala recept i sousedce Chválíme Vás a děkujeme za prima receptík. Martina a Kubíček
bububububu
(upraveno)
20. 3. 2008, 9:48
@nody
děkuji za chválu, nám taky moc chutnala, je opravdu šťavnatá, prostě výborná
mata85
(upraveno)
5. 9. 2007, 15:41
Ahojky Akurát čítam tento recept, môže byť fakt super, šťavnatý ale našla som tu maličké nezrovnalosti na začiatku uvádzate 300 g hladkej múky a potom v postupe používate 350 g hladkej múky, tak koľko jej potom treba??? Recept určite vyskúšam
bububububu
(upraveno)
6. 9. 2007, 17:44
@mata85
Moc se omlouvám, ale psala jsem ten den více receptů a už se mi ty čísla pletly. Tak že zž je to spravené a mouky je třeba 300g. Musím říct, že už jsem ji udělala a je fakt výborná a nádherně voní.
kosticka
(upraveno)
3. 9. 2007, 14:27
Tuto bábovku peču už léta, ale z polohrubé mouky a na plech. U repectu mám napsáno - je lepší na druhý den
koblizecek
(upraveno)
2. 9. 2007, 21:40
Musi tam byt ten solamyl?
bububububu
(upraveno)
3. 9. 2007, 10:24
@koblizecek
Jituš, to nevím. Mám ten recept z mé knížky a ještě jsem ho nezkoušela, ale určitě ho zkoušet budu. Radši bych ho tam na poprvé dala a na podruhé ne a uvidíte, jestli tam bude nějaká změna