(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
ČESNEKOVÁ PASTA
Potřebné ingredience
1/2kg oloupaného česneku
15 dkg soli
20 dkg tuku omega
Postup přípravy
Připravíme ji takto : jemně umletý česnek smícháme se solí a necháme asi 1 hodinu odležet.Pak rozpustíme tuk vložíme do něj česnek a mícháme na mírném ohni ,tak dlouho až se směs dobře prohřeje.Jakmile začne pěnit sejmeme z ohně a mícháme dále až do mírného vychladnutí.Vlažnou pastu plníme do skleniček. 1kg česneku =8 skleniček od přesnídávky.
Vydrží opravdu dlouho .Já nyní spotřebovávám staré zásoby a to ji tchýně dělala v rocre1997 a nic ji opravdu není a to je stará 10let ..
Vydrží opravdu dlouho .Já nyní spotřebovávám staré zásoby a to ji tchýně dělala v rocre1997 a nic ji opravdu není a to je stará 10let ..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nomana
(upraveno)
3. 11. 2011, 16:13
Dobry den,bylo by možné dát místo tuku sádlo ,,,,
nahlásit

macííček
(upraveno)
3. 1. 2011, 18:45
super pastu už jsem podle tohoto receptu dělala,ale jen na zkoušku...nyní se chystám na další várku,mám ze zahrádky doma česnejk a bojí se,že vyschne,takhle budu mít alespoň jistou a rychlou jistotu...jen bych se chtěla optata kde skladujete ty skleničky,že Vám to vydrží tak dlouho?Děkuji za super receptík


nahlásit

haninka74
(upraveno)
15. 9. 2011, 12:03
@macííček
Bydlíme v rodinním domku a tak ve sklepě.
nahlásit