Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Velmi jemný koláč s jablky nebo višněmi

0.0
Velmi jemný koláč s jablky nebo višněmi

Potřebné ingredience

100-125g másla, 125g cukru, 2-3 vejce, sůl, 4 kapky esence s vůní citronu, 200g hladké mouky, 2 rovné lžičky prášku do pečiva, 1-4 lžíce mléka, 500-750g jablek nebo 750g višní, 2 lžíce meruňkové marmelády a 1 lžíce vody.

Postup přípravy

Těsto:
100-125g másla utřeme a postupně přidáme 125g cukru, 2-3 vejce, sůl, 4 kapky esence s citronovou vůní. Smícháme 200g hladké mouky se 2 rovnými lžičkami prášku do pečiva, prosijeme a přidáváme do těsta s 1-4 lžícemi mléka (použijeme jen tolik mléka, aby těsto zůstalo husté). Těstem naplníme vymaštěnou dortovou formu (okraj nevymažeme, průměr asi 28cm) a uhladíme.
Vrstva ovoce:
500-750g jablek oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Vícekrát po délce nařízneme, rozložíme na těsto do tvaru věnce. Nebo 750g višní opereme, necháme okapat, odstopkujeme, vypeckujeme a rozložíme na těsto. Formu vložíme do předehřáté trouby.
Elektrická trouba - 175-200°C
Plynová trouba - stupeň 3-4
Doba pečení - 40-50 minut
Poleva:
2 lžíce meruňkové marmelády propasírujeme sítem a smícháme s 1 lžící vody a koláč hned po upečení touto polevou potřeme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie