Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Zapečené roštěnky

0.0
Zapečené roštěnky

Potřebné ingredience

500 g roštěnce, 500g brambor, 2 větší cibule, plnotučná hořčice, sůl, pepř, granulovaná jíška, kostka masoxu, olej nebo tuk na smažení, trochu láku z kyselých okurek ( není podmínkou...)

Postup přípravy

Roštěnky osolíme, opepříme, naklepeme paličkou a na okrajích nařízneme. Vložíme je na osmaženou cibulku, restujeme a vrchní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí. Obrátíme je a restujeme i pomazanou stranu. Zalijeme vodou, aby byly ponořené a přidáme kostku masoxu a pro lepší chuť trochu láku z kyselých okurek. Dusíme asi 30 minut. Poté zahustíme trochou granulované jíšky, ale omáčka nesmí být příliš hustá.
Do pekáčku naskládáme plátky syrových brambor, na ně roštěnky i s omáčkou a je-li třeba, dolijeme vodou, aby bylo vše ponořené. Dáme zapéci do trouby asi na 45 minut - až je masíčko měkoučké.
Brambory do sebe nasají chuť výtečné omáčky a masíčko se jenom rozpadá. Zase trochu jiná roštěná, ale opravdu moc dobrá!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

JKpipule 12. 3. 2008, 21:51
Dobrý večer, tak dnes jsem koupila roštěnky a vrhnu se na Váš recept hned zítra :-$, pak dám vědět jak to dopadlo, moc se těším!!!! ^o) ^o) Jen se zeptám zapékáme odkryté??? Když tak zítra dám fotečku a odkazem na Váš receptík, pokud se nebudete zlobit
dzungila 13. 3. 2008, 1:32
@JKpipule I já Vás zdravím! :-) Většinou zapékám zakryté a ke konci na chvilku odkryju, ať to má ten bezva hnědý "škraloup"... A s fotečkou souhlasím! Dala bych i já, ale času je málo... 8-| Tak ať chutná! Andrea.
keksina 4. 3. 2008, 18:53
ahoj!díky za nový nápad,brzy vyzkouším. (hello)
dzungila 5. 3. 2008, 23:15
@keksina No to je bezva! Asi budu první, neboť se mi na zítra už povoluje masíčko. (pl) Písněte výsledek, ju? Pápá
Denny07 2. 10. 2007, 14:34
Dobrý den Andrejko, tak roštěnky se mi právě krásně smaží na pánvičce, věřím, že to bude obrovská bašta. Ještě dám vědět, jak to vše dopadlo.Předem děkuji za tip... (Y) (Y) (Y) |:o)
dzungila 2. 10. 2007, 23:31
@Denny07 Dobrý večer, Deniso! Jsem napjatá! Ale myslím, že Vás tato dobrotka určitě nezklame! |:o) Andrea.
dapru 16. 9. 2007, 16:57
Dobrý den. Dnes jsem vařila dle vašeho receptu zapečené roštěnky a musím pochválit, je to moc dobré. (Y) Máme rádi jakoukoliv úpravu zapečených brambor - a tohle je zase úplně jiné a moc chutné. (L)
dzungila 2. 10. 2007, 23:29
@dapru Milá Dagmar, tak to mám obrovskou radost :-)! Co zapečené brambory... U nás hlavně jede šťavnaté hovězí masíčko a tohle je šťavnaté jedna radost! (PL) Vyzkoušejte mé další recepty a třeba opět doma mile překvapíte... Dávám sem jenom samé perly, které doma moc chutnají a hlavně manžel je dokola vyžaduje. Ač se sám živí jako kuchař... :-P Zdravím a přeji v kuchyni jenom samé úspěchy! Andrea.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie