(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Švédské roštenky
Potřebné ingredience
Hovězí roštěnky může být pěkné hovězí zadní podle počtu lidí , plnotučná hořčice,sůl, pepř, smetana nebo šlehačka, mouka,cibule,olej
Postup přípravy
Správný postup je že nakrájené maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z jedné strany hořčicí na pánvy opečeme z jedné strany mezitím si potřeme hořčicí i tu druhou stranu a pečeme potom i z druhé strany, v tlakovým hrnci si mezitím osmažíme cibulku a plátky masa k ní přidáváme.Za tu dobu co to děláme jsme tento postup zjednodušili, tak že si cibulku osmažíme a celý kus masa k ní přidáme je to rychlejší maso opéct ze všech stran a potřeme hořčicí a posypame pepřem a solí vše zalijeme vodou a necháme vařit asi hodinu.Vychladlé maso nakrájíme na tenké plátky dětem více chutná když se do omáčky úplně rozdrobí.Omáčku dokončíme tak že mouku smícháme se smetanou nebo šlehačkou, je potom taková jemnější a necháme povařit až zhoustne.Podle chuti přisolíme a nakonec přelijeme přes sítko aby tam nebyla cibulka.Podáváme s kynutým knedlíkem a je to moc dobré.
Přeji všem co můj recept vyzkouší dobrou chuť Mirka.
Přeji všem co můj recept vyzkouší dobrou chuť Mirka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé