Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Velikonoční uzená polévka s kroupami

0.0
Velikonoční uzená polévka s kroupami

Potřebné ingredience

Asi 600g uzeného masa,10 dkg krup,1 mrkev,1/4 celeru,1 petržel,sůl.zelená petrželka,magi.

Postup přípravy

Uzené maso dáme vařit/nesolíme-někdy bývá slané dost/,přidáme zeleninu a vaříme do měkka.Nejlépe v papińáku -v něm a si 1/2 hodiny .Zvlášť do hrnce si dáme vařit propláchnuté kroupy a vaříme do měka.Když je maso měkké vyndáme z hrnce i zeleninu.Do polévky dáme měkké kroupy-které po uvaření propláchneme studenou vodou ,Zeleninu nastrouháme nebo najemno nakrájíme a přidáme do polévky.Dále přidáme kousek masa na drobno pokrájený-zbytek použijeme třeba na velikonoční nádivku.Polévku dochutíme solí,magim a přidáme nasekanou zelenou petrželku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Pipotka 1. 4. 2010, 8:43
U nás všichni milujeme polévky a tak když vidím tuhle hned bych si dala. S čerstvou petrželkou to vypadá krásně, ale jak se znám tak bych jí dávala stranou, protože se mi vždycky zasekne v krku. Za mě majoránku a trošku česneku (jidlo) Hezký den (C) (hello)
chalupnicka 1. 4. 2010, 10:30
@Pipotka U nás taky moc rádi polívky a uzená ta ještě navíc krásně voní.Petrželku si také sekám hodně najemno aby mi nezadrhla v hrdélku.Ještě raděj ale přidávám libeček ten teprve polívky provoní a nemusí se ani dávat magi.Zdravím Alena (jidlo)
Pipotka 1. 4. 2010, 20:02
@chalupnicka Jo libeček, ten kráááááááásně voní (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie