(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Čokoládové rolády - stracciatela rolády

Potřebné ingredience
5 vajíček (rozdělte na bílky a žloutky), 2 lžíce cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce vrchovaté hladké mouky, 1/3 lžičky kypřícího prášku (já mám mokka lžičky takové maličké dávám plnou zarovnanou lehce, normální čajové lžičky tak 1/3 až půl max!), 1 lžíce holandského kakaa, 3-4 lžíce čokolády na vaření (nastrouhat na struhadle)
Postup přípravy
Je lepší, když vajíčka mají pokojovou teplotu. Rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky ušleháme v tuhý sníh, přidáme cukr a vanilkový cukr - už nemusíte mixerem míchat tak na plno stačí první stupeňn, aby vám sníh neklesl. Pak přidáme mouku a kypřicí prášek a domácháme.
Teď je fáze kdy už míchám opatrně vařečkou, lehce vmíchám ostatní ingredience - kakao a čokoládu.
Pečeme na pečícím papíře v předehřáté troubě na 160°C cca 4-5minut, pak stáhnu na 140°C a už hlídám aby nebyl korpus vysušený a připečený, už je to jen chvilička, mým pomocníkem je špejle....
Nemusíte hned za tepla stáčet, tento korpus můžete za studena, ale nenechávejte ho dlouho třeba několik hodin, to se stát může. Takže jak vidíte že je prochladlý, naplníte podle své chuti. Já dávám do rolád 1 kostku tvarohu a 1 másla a cukr moučka podle chuti, vyšlehat pořádně a plním roládu.
Opatrně roluju roládku, někdy s emi stane, tím že je tam čokoláda že jakoby se chytne z papíru, ale nebojte se, když rolujete, já si vezmu příborový nůž a jako by ho odhrnu z papíru a jde to hezky.
Tak snad se i vám povede.
Na obrázku je už roláda hotová, vrchní krém - poleva je z 200g hořké čokolády rozpuštěné ve vodní lázni a vmíchaná zakysaná smetana...
Ozdoba bílá - hmota K2, dendrodium je z čokohmoty v silikonové pryžové formičce.
Teď je fáze kdy už míchám opatrně vařečkou, lehce vmíchám ostatní ingredience - kakao a čokoládu.
Pečeme na pečícím papíře v předehřáté troubě na 160°C cca 4-5minut, pak stáhnu na 140°C a už hlídám aby nebyl korpus vysušený a připečený, už je to jen chvilička, mým pomocníkem je špejle....
Nemusíte hned za tepla stáčet, tento korpus můžete za studena, ale nenechávejte ho dlouho třeba několik hodin, to se stát může. Takže jak vidíte že je prochladlý, naplníte podle své chuti. Já dávám do rolád 1 kostku tvarohu a 1 másla a cukr moučka podle chuti, vyšlehat pořádně a plním roládu.
Opatrně roluju roládku, někdy s emi stane, tím že je tam čokoláda že jakoby se chytne z papíru, ale nebojte se, když rolujete, já si vezmu příborový nůž a jako by ho odhrnu z papíru a jde to hezky.
Tak snad se i vám povede.
Na obrázku je už roláda hotová, vrchní krém - poleva je z 200g hořké čokolády rozpuštěné ve vodní lázni a vmíchaná zakysaná smetana...
Ozdoba bílá - hmota K2, dendrodium je z čokohmoty v silikonové pryžové formičce.

..

bohužel nemám rolady na řezu, rolády byly pro známou takže nemám vyfoceno :-(
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

žabada
(upraveno)
2. 4. 2010, 18:58




nahlásit

Dermajetics
(upraveno)
2. 4. 2010, 21:58
@žabada
tak dobrou chuť a šup do pečení .-)))



nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
2. 4. 2010, 16:38










nahlásit

Dermajetics
(upraveno)
2. 4. 2010, 21:58
@Ilonáček
Ilonko děkuji


nahlásit

LucOss
(upraveno)
2. 4. 2010, 16:12






nahlásit

Dermajetics
(upraveno)
2. 4. 2010, 21:57
@LucOss
Luci to jsem rááááádaaa !!!!




nahlásit