Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

MARGOTOVÁ KEFÍROVKA

0.0
MARGOTOVÁ  KEFÍROVKA

Potřebné ingredience

300 g cukru krup. 350g polh. mouky 2lžíce kakaa 2 vejce 1 van. cukr 1 kefír 1 sklenička oleje ( 2 dcl) 1 van. Pudink 1 čokoládový pudink 2 lžičky sody 1 Margot

Postup přípravy

Připravíme dvě těsta:
Do jedné mísy dáme: 150g cukru, van. Pudink, van. Cukr, 1 vejce, 1 dcl oleje, zamícháme metličkou, pak přisypeme 175 g plh. Mouky se lžičkou sody a půlku kefíru.Nakonec nastrouháme na hrubém struhadle Margotku a zamícháme ji do těsta.
Do druhé mísy dáme: 150 g cukru, čok. Pudink, kakao, 1 vejce, 1 dcl oleje, zamícháme metličkou, pak přisypeme 175g plh. Mouky se lžičkou sody a zbytek kefíru.
Do vymazaného a vysypaného plechu nalijeme světlé těsto a pak hnědé těsto,
dáme upéct na 180-200 asi 45 – 60 minut.
Na vychladlou buchtu můžeme nalít čokoládovou polevu, posypat cukrem, nebo potřít:
1 šlehačka (vyšlehat)+ ztužovač,1 tvaroh,1 zakys. smetana, cukr a posypat Grankem.
Já jsem ďála z tohoto těsta bábovku a slabý korpus na dort.Je to opravdu výborný, zůstane dlouho vláčná a je nedusivá.Můj malej ji zbožňuje

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zuzana.V 20. 11. 2011, 18:23
Tak nevím, co jsem udělala špatně, ale i když jsem měla 2 těsta (světlé a tmavé), tak bábovka je celá hnědá. Ale je opravdu vláčná a dobrá (Y) (Y) (Y).
Dagča 14. 4. 2010, 19:53
(Y) mňam - to musím vyzkoušet. Dělám kefírovku z margot taky, ale úplně jinak (viz. moje recepty), ale Váš repect vypadá skutečně moc lákavě a chutně. (pl) (pl) (pl) a ta bábovková forma je skvělý nápad jak ošidit manžela se šlehanou bábovkou ,-) ,-) Dagma
Ilonáček 2. 4. 2010, 16:39
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie