(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Karobový perník
Potřebné ingredience
1 hrnek amarantové mouky, 1/2 hrnku celozrnné špaldové mouky, 1/2 hrnku obyčejné polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva alnatura (vinný kámen), 2 lžíce karobu, 1/2 hrnku třtinového cukru, 1-2 lžíce perníkového koření, 1/2 hrnku oleje, 1-1a1/2 hrnku vody nebo mléka, 2 lžíce pikantní rybízové marmelády, podle chuti sekané vlašské ořechy a slunečnicová semínka.
Postup přípravy
Nejprve smíchat sypké ingredience, poté olej, marmeládu a mléko. Nakonec vmíchat semínka a ořechy. Péct ve vyhřáté troubě při 175 stupních. Po upečení můžeme potřít rybízovou marmeládou a pokapat hořkou čokoládou.
Pokud dáváme celozrnnou mouku, děláme těsto mírně tekutější, mouka nasákne hodně vody. Před pečením můžeme nechat těsto chvilku odstát, aby se tekutina vsákla do mouky.
Pokud někdo trpí nesnášenlivostí mléka, použijeme vlažnou vodu, na chuti buchta nic neztratí.
Pokud dáváme celozrnnou mouku, děláme těsto mírně tekutější, mouka nasákne hodně vody. Před pečením můžeme nechat těsto chvilku odstát, aby se tekutina vsákla do mouky.
Pokud někdo trpí nesnášenlivostí mléka, použijeme vlažnou vodu, na chuti buchta nic neztratí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
MatildaH
(upraveno)
7. 6. 2010, 16:34
Jsem ráda, že chutná . Místo třtinového cukru je možné vyzkoušet také glukopur, ale nevím přesné množství... prostě podle chuti
Upetka
(upraveno)
3. 6. 2010, 15:57
Výborný
MatildaH
(upraveno)
15. 12. 2010, 22:00
@Upetka
Děkuji
Ilonáček
(upraveno)
15. 4. 2010, 10:21
MatildaH
(upraveno)
15. 12. 2010, 22:00
@Ilonáček