(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
LILKOVÝ DORT
Potřebné ingredience
2 větší lilky, 2 větší mrkve , 2 stroužky česneku, sůl, tatarka, bylinky, rajčata.
Postup přípravy
Lilek nakrájíme na 1 cm silný kolečka.Osolíme a necháme 15 minut vypotit.Pak kolečka osušíme a osmažíme na pánvi s minimálním množstvím tuku.Vyndáme na ubrousek aby vsákl přebytečný tuk.Na talíř naskládáme polovinu množství lilku. Na jemném struhadle nastrouháme mrkev a česnek, smícháme s tatarkou.
Na lilky dáme mrkvovou směs.Na to dáme nakrájená rajčata a na to rozetřeme tatarku. Pak stejným způsobem uděláme druhou vrstvu.Ozdobíme nakrájenými bylinkami a necháme v ledničce 5 až 6 hodin uležet.Podáváme s bramborem nebo s chlebem. Je to opravdová mňamka.
Na lilky dáme mrkvovou směs.Na to dáme nakrájená rajčata a na to rozetřeme tatarku. Pak stejným způsobem uděláme druhou vrstvu.Ozdobíme nakrájenými bylinkami a necháme v ledničce 5 až 6 hodin uležet.Podáváme s bramborem nebo s chlebem. Je to opravdová mňamka.
:)
:)
:)
:)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pelunka
(upraveno)
19. 1. 2011, 23:12
hned jak koupím lilek vyzkouším
Bylinka1
(upraveno)
1. 5. 2010, 21:11
Lilek zbožňuju,ale neumím ho moc upravit .Spíš si ho vždycky vychutnávám na dovči,kde ho umí připravit výborně .Ale tohle se mi líbí,takže ukládám .
Olča =)
(upraveno)
1. 5. 2010, 21:35
@Bylinka1
Taky lilky miluji Není to složité na přípravu ale výsledek stojí za to